kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şoför mahallinden makam koltuğuna

AA
Giriş Saati : 31.03.2009 23:17
Yeni Haber
Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Tepehan beldesinde 12 yıl makam şoförlüğü yaptıktan sonra belediye başkanına karşı aday olan Mehmet Öner, yeni belediye başkanı seçildi.

Mehmet Öner, beldede uzun yıllar minibüs şoförlüğü yaptığını, 1996 yılında belde olan köyde belediye başkanı Nedim Çeker'in makam şoförü olarak göreve başladığını kaydetti.
Öner, 12 yıllık makam şoförlüğü ve öncesinde yaptığı minibüs şoförlüğü döneminde vatandaşın kendisini sevip saydığını, vatandaşın isteği üzerine aday olduğunu belirtti.

Geçen yıl belde belediyesinin kapatıldığını belirten Öner, bu süreçten kısa süre önce emekliye ayrıldığını ifade ederek, ''Belediye Başkanı'mız belediye kapanacak diye AK Parti İl Genel Meclisi Üyeliği için başvurdu. Belediyenin kapanmayacağı ve seçim olacağını öğrendikten sonra halkın isteği üzerine Saadet Partisinden aday oldum. Belediye Başkanı'mız da AK Parti'den adaylığını koydu'' dedi.

''BAŞKAN BANA KIZDI''

Belediye başkanlığına aday olduktan sonra Başkan Nedim Çeker'in kendisine kızdığını dile getiren Öner, şöyle konuştu:
''Üç dönemden beri şoförlüğünü yaptığım belediye başkanıyla seçimlere girdik ve ben 90 civarında oy farkı ile belediye başkanı seçildim. Sonuçtan mutluyum. Mevcut belediye başkanını seçim bürosunda da ziyaret etmiştim. Kendisi aday olduktan sonra bana kızdı. Ancak ben kendisini yine ziyaret edeceğim.''

''ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SPOR ALANLARI YAPACAĞIM''

Beldenin dağlık bölgede bulunması nedeniyle çocukların oyun alanlarının bulunmadığını belirten Öner, seçimden önce belirlediği projeleri hayata geçireceğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Çocuklarımızın oyun alanları yok. En azından onların daha iyi oyun alanlarına sahip olması için çalışmalar yapacağım. Beldeye bir futbol sahası yapmayı planlıyorum. Nemrut Dağı beldemize 17 kilometre mesafede. Bu turizm potansiyelini de değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca sulama kanalları yapımı için çalışacağız.''

''VATANDAŞIN HER DERDİNE KOŞUYORDU''


Tepehanlı Osman Baysılan da Mehmet Öner'in 30-35 yıldır belde halkına her konuda yardıma koştuğunu ifade ederek, ''Beldede elektrik olmadığı zamanlarda gaz yağı taşırdı, boya yapacaklara kireç taşırdı. Hastaneye gitmesi gerekenleri götürürdü. Belde haklı bunca yıldır her dertlerine koşan Mehmet Öner'i çok sevdiği için ona oy verdi. 30-35 yıldır verdiği emeklerin meyvesini şimdi aldı'' dedi.