kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'dan muhalefete görüşme talebi

AJANSLAR
Giriş Saati : 31.03.2009 17:33
Güncelleme : 31.03.2009 23:17
Yeni Haber
Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'nın Meclis Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma öncesinde siyasi parti genel başkanlarıyla ortak bir görüşme talep ettiği bildirildi...
Bu yöndeki bilgiyi ilk olarak Meclis Başkanı Köksal Toptan Danışma Kurulu toplantısında siyasi parti temsilcilerine iletti. Obama'nın talebine MHP'den ret yanıtı geldi. Bahçeli'nin görüşmenin diğer siyasi parti liderleriyle birlikte yapılması talebi nedeniyle görüşmeyi kabul etmediği öğrenildi.

Gözler ABD Başkanı Barack Obama'nın hafta sonu başlayacak olan Türkiye ziyaretine çevrildi. Meclis Danışma Kurulu'nda ise Obama'nın 6 Nisan Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etmesi kararlaştırıldı. Meclis Başkanı Köksal Toptan, Danışma Kurulu toplantısında, grubu bulunan siyasi parti temsilcilerine Obama'nın, Genel Kurul'da milletvekillerine hitap etmeden önce 14.30-15.00 saatleri arasında muhalefet parti liderleriyle ortak bir görüşme yapmak istediğini iletti.

Obama'nın görüşme talebine ilk ret yanıtı ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli'nin, muhalefet liderleriyle ortak görüşme talebi olması nedeniyle görüşmeyi kabul etmediği belirtildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak olan ABD Başkanı Barack Obama ile TBMM'de yapılacak görüşmeye başbaşa olması durumunda katılacağı bildirildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanlığından kendilerine, Obama'nın, 6 Nisan Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etmeden önce siyasi parti liderleriyle görüşme isteğinin iletildiğini belirtti.

Vural, siyasi parti lideriyle aynı anda görüşülmesi fikrini kabul etmediklerini ifade ederek, başbaşa olması durumunda Obama ile Bahçeli'nin görüşeceğini söyledi.

BAYKAL GÖRÜŞMEYE SICAK BAKIYOR

CHP lideri Baykal ise partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Obama'nın teklifine sıcak baktığını ve kendisi ile kısa süreli görüşme yapacağını açıkladı.

DTP'li yöneticiler ise henüz resmi olarak bir görüşme talebinin olmadığını belirtirken bu talebin iletilmesi halinde grup yönetiminin toplanacağını ve talebe nasıl bir yanıt verileceğini belirleyeceğini kaydettiler. DTP'nin görüşme talebine olumlu yanıt vereceği öğrenildi.

OBAMA MECLİS'TE KONUŞACAK

ABD Başkanı Barack Obama, 6 Nisan Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap edecek.

TBMM Genel Kurulunda, Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.
Buna göre, Obama, 6 Nisan Pazartesi saat 15.00'de toplanacak TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yapacak.


TÜRKİYE'Yİ DE KAPSAYAN GEZİSİ İÇİN ABD'DEN AYRILDI

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye dahil birkaç ülkeyi kapsayan gezisi için ABD'den ayrıldı.

Obama, İngiltere, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'yi kapsayan bu ilk deniz aşırı seyahatinde, ilk olarak G-20 zirvesinin yapılacağı Londra'ya gitti.Air Force One uçağıyla ABD'den ayrılan Barack Obama'ya eşi Michelle Obama da eşlik ediyor.