kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Erişteli patlıcan

Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Geniş bir tencereye koyduğunuz tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekledikten sonra kenara alın. Kıyılmış sarmısağı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış soğanı da ekleyin. Soğan kavrulunca tavadan alın. Patlıcanları kuruladıktan sonra kalan yağda arkalı önlü hafif kızartın, kağıt havlu üzerine alın. Kabukları soyulmuş domateslerin küp doğrayın, tavaya alın. Üzerine pulbiber, tarçın ve tuzu koyup hafifçe soteleyin. Ocağı kapatıp sosu çekmesi için üzerine patlıcanları koyun. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp eriştenin yarısını koyun, üstüne patlıcanlı harcı, en üste kalan erişteyi koyun, üzerine kaşar peynirini serpin. 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 adet patlıcan
* 350 gr. erişte
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 diş sarmısak
* 1'er adet soğan ve sivribiber
* 2 adet domates
* 1 su bar-dağı rendelenmiş kaşar peyniril Yarım çay kaşığı tarçın
* Pulbiber
* Tuz

* * *
İrmik tatlısı
Bir tencerede irmik, tozşeker ve sütü 10 dakika kaynatın. Su ile ıslatılmış bir kabın içine sıcakken dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Daha sonra buzdolabına koyup, 1 saat bekletin. Sos için çilekleri ve pudraşekerini önce blenderden, ardından süzgeçten geçirin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp, servis yapacağınız kaba ters çevirin. Üzerine çilekli sosu gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
* 10 çorba kaşığı irmik
* 10 çorba kaşığı toz şekerl 1 kg. süt
Sos için:
* Yarım kg. çilek
* 1 çay bardağı pudra şekeri

* * *
Yağlı peynirli ekmekçik
Derin bir kaba unu, margarini, beyaz peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir bütün yumurtayı, bir yumurtanın akını ve tuzu koyun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda açın ve kenarlarından bastırmadan ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, ekmeklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 250 gr. margarin
* 250 gr. beyaz peynir
* 1 çay kaşığı karbonat
* Yarım limonun suyu
* 2 adet yumurta
* Tuz
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın