kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

İstanbul pilavı

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. İyice yıkayıp, suyunu süzün. Tavuk etini suda haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı, yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, sonra tavuk suyuna ilave edin. Tereyağında bademleri 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, 5 dakika birlikte kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan indirip, içine fıstığı ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 50 gr. badem
* 1 adet tavuk göğsü
* 3 su bardağı su
* Bir tutam safran
* 1 su bardağı bezelye
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* Tuz
* 50 gr. kabuksuz antepfıstığı
Pırasalı muffin
Un, süt, oda sıcaklığında margarin ve bir tutam tuzu karıştırın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında dinlendirin. Pırasayı incecik kıyın, rendelenmiş havuç, fesleğen ve tuz ilave edip, zeytinyağında kavurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle inceltin. Margarinle yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Ortalarına pırasalı harcı paylaştırın. Bir kasede krema, yumurta ve sütü çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Karışımı muffinlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER 6 adet
*
250 gr. pırasa
* 2 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı süt
* 125 gr. margarin
* 1 adet havuç
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı fesleğen
* Tuz Üzerine:
* 1 kutu krema
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağı süt
* Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurta dolması
Yumurtayı haşlayın. Çok katı piştiğinde, ateşten alıp soğuk sudan geçirin. Kabuklarını soyup, boylamasına ikiye bölün. Sarısını çıkarın. Yumurta sarısını 1 çorba kaşığı lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Harcı yumurta aklarının üzerine paylaştırın. Halka doğranmış domates dilimlerinin üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER 1 kişilik
*
1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı lor peyniri
* 2-3 dal maydanoz
* 1 adet domates


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın