kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Peynirli hafif börek

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serpip tekrar yağlayın. En son üçüncü yufkayı serpip, tekrar yağlayın. Yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip kare şekli verin. Kestiğiniz kare yufkadan biraz daha küçük yağlanmış bir tepsiye yufkayı yerleştirin. Ortasına beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımını yayın. Tepsinin dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru zarf şeklinde katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. Oluşan 4 adet üçgeni ortadan bir daha kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik
*
3 adet yufka
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çay bardağı su
* 200 gr. beyaz peynir
* Çeyrek demet maydanoz

Şekerli tavuk
Çukur bir kapta sarmısakları iyice ezin. İçine tozşeker, zeytinyağı, salça, yoğurt, tuz, kekik ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bu karışımın içine parçalara ayırdığınız tavukları batırın. 2-3 dakika marine edin. Tavuk pişirme poşetlerine, marine edilmiş tavuk parçalarını yerleştirin. Poşetlerin ağzını kapatıp, bir yerinden delik açın. 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER 4 kişilik
*
1 adet bütün tavuk
* 2-3 diş sarmısak
* Kekik
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* 1 kase yoğurt
* Karabiber

Fındıklı muffinler
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, tozşekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp, üzerlerine birer tane fındık koyun. Tepsiye dizip, üzerlerine kakao serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER 18 adet
*
2 su bardağı çekilmiş fındık
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı un
* 5 adet yumurta
* Yarım paket kabartma tozu


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın