kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yeni sezonda sinema filmi çekeceğiz

İLKER GEZİCİ
30.03.2009
Kerem Alışık, babasının adıyla dört sene önce kurduğu Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde artık sadece tiyatro yapmayacak. Yeni sezonda bir sinema filmi ve bir televizyon dizisi geliyor..
Kadıncıklar', 'Yeşil Papağan Ltd.', 'Bahçemdeki Ayı' gibi tiyatro oyunlarıyla adından söz ettiren Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM), ilk sinema filmine imza atmaya hazırlanıyor. Annesi Çolpan İlhan ile SAKM'yi kuran Kerem Alışık; yedi farklı kişiyi aynı noktada buluşturan bir hikayede, kendisinin ve bazı SAKM oyuncularının yer alacağını açıkladı. Alışık, 14 Nisan'da 14'üncüsü düzenlenecek Sadri Alışık Ödül Töreni'nin hazırlıklarının yanısıra yazın çekecekleri sinema filmi ve hemen ardından yeni sezona yapılacak dizi projesi ile yeni sezona bomba gibi gireceklerini söyledi.



BABAM DA ÖYLE İSTERDİ
* SAKM kurulalı dört sene oldu. Planlarınızı gerçekleştirebildiniz mi?
Bu oluşumu ilk tiyatroda kurduk. Derslere girip çıkarken o kadar çok talep oldu ki, sevgili Sevda Ferdağ'ın tavsiyesiyle burayı tuttuk. Konservatuvarlarda bile olmayan büyük sınıflarıyla, kütüphanesiyle, mini müzesiyle, dans salonlarıyla müthiş bir okul haline getirdik ve eğitim vermeye başladık. Bizim bütün amacımız, yetenekli gençleri kültüre ve sanata kazandırmak. Bunu da Sadri Alışık çatısı altında yapıyoruz.

* Babanız Sadri Alışık'ın böyle bir düşüncesi var mıydı?
Evet, deneyimlerini düşüncelerini aktarmaktan söz ederdi. Yol açmaktan, yön vermekten yana bir kişilikti. Biz burada sadece oyuncu yetiştirmekle kalmıyoruz. Onları sektöre kazandırmak adına kendilerini gösterecekleri alanları da açıyoruz. Yazın bir de filme başlayacağız. O filmde de onlara rol vereceğiz.

* SAKM'nin yapacağı ilk sinema filmi olacak sanırım..
Evet, benim en büyük hayalimdi. 12 senedir tiyatro yapıyoruz ve her sene çıtayı yükseltiyoruz. Ama sinemada böyle bir gelişim yoktu. Bu da bize heyecan veriyor.

* Kimler oynayacak?
Senaryo ve öykü kurmada yer alacağım ama yönetmeni başkası. Bünyemizde yer alan oyuncular olacak.

* Nasıl bir film olacak?
Birbirinden habersiz farklı hayatlar süren karakterlerin yollarının kesişmesi anlatılacak.

* Biraz geç kalmış bir proje değil mi sizce sinema?
Evet, biraz geç kaldık. Buna karar verme, hazırlık aşaması biraz uzun sürdü. Biliyorsunuz, film maliyetleri çok yüksek. Bunun için sponsor firmalara ihtiyaç duyuluyor. Bunun çalışması vardı. Bir de bizim yoğun tempomuz var. Tiyatro olsun, Sadri Alışık ödül törenleri olsun, bizim vaktimizi çok alıyor. Bütün bunlardan dolayı ancak bu işe girebildik. Bu sene özellikle tiyatro yapmadım, bu işe yoğunlaşmak için...

KEREM ALIŞIK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

YETERLİ YAZAR YOK
* Sadri Alışık Tiyatrosu ve Sadri Alışık Ödülleri artık bir sektörde bir marka haline geldi. Bunu neye borçlusunuz?
Sadri Alışık Tiyatrosu birinci sınıf 6-7 tiyatrodan biri. A kategorisine geldi. 11 sene önce sıfırdan başlayan bir tiyatro için müthiş bir çıkış. Bizim tiyatromuzun en önemli özelliği yerli yazarların oyunlarını oynamamız. Ülkemizde en büyük sıkıntı, sinemada ve tiyatroda yeteri kadar yazar yetişmemesi. Biz hem bunu teşvik etme amaçlı hem de yazarlarımıza sahip çıkma amaçlı sadece kendi yazarımızı oynayarak doğru bir ivme kazandık. Sadri Alışık Ödül törenleri de çok önemli. İki seçici kuruluyla, tüzüğüyle her sene verdiği ödüllerle ve adaylıklarla kurumsallaşmış bir ödül töreni oldu. Bu sene 14 Nisan'da 14'üncüsü gerçekleşecek.

* Onun dışında başka projeleriniz var mı?
Yeni sezonda dizi de yapacağız. Bu sene Attila İlhan'ın şiirlerinden oluşan oyunun ikinci yılı. Ona devam ediyoruz. Adı 'Ben Sana Mecburum'.
Haberin fotoğrafları