kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sandık meselesi

Ne o? Seçim vardı. Ne o? Sandığa gidildi.
* Şanlıurfa'ya bağlı Bezirci köyünde akraba olan muhtar adaylarının yakınları oy verirken kavgaya tutuştu. Okul bahçesinde silahlar, sopalar havada uçuştu. Sonuç: 39 yaşındaki Müslüm Babacan hayatını kaybetti. Babacan'ın akrabalarından bazıları fenalık geçirip acile kaldırıldı. Bu biirr.
* Boztepe köyünde iki aile birbirine giriyor, yine taşlar, sopalar derken 18 kişi yaralanıyor. Şaka değil 18 kişi! Siz sağ biz selamet!. Bu ikiii...
* Yine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde oy verirken iki belediye başkan adayının taraftarları tartıştı. Kavga çıkmasın diye polis ekipleri havaya ateş açtı. Kavganın sebebi? Henüz belirlenemedi. Seçim işte... Bu üç!

MUHTAR MUHTARI VURDU

* Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Belediye Meclis üyesi ve adayı İbrahim Çevikbudakçı, okul önünde beklerken saldırıya uğradı. Nasıl mı? Bisiklet kilidiyle. Saldırgan gözaltına alındı, Çevikbudakçı hastaneye kaldırıldı. Bu dört.
* Diyarbakır'ın Lice ilçesi Buminağa Mahallesi'nde muhtar adayı Şirin Şanlı, oy kullanırken seçmenlerle tartıştı. Sonuç: Tartışma sırasında 58 yaşındaki Şanlı kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Maalesef bu da beş!
* Kars'ın Kağızman ilçesi Karabağ köyünde muhtar adayı Zeki Demir ve seçmenler arasında tartışma çıktı (tartışmaya alıştık zaten o bir şey değil). Ve n'oldu? Tartışma büyüdü, silahlar konuştu 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan Zeki Demir hayatını kaybetti. Alın size altı!
* Van'da iki aile taşlı sopalı kavga etti. 3 kişi yaralandı. Yine Van'da muhtarlık seçimi sebebiyle çıkan olayda 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Bunlar da yediii. Öğrenince, ömrümü yedi.
* Manisa'nın Tiyenli köyünde eski muhtar Muzaffer Erdem, yeni muhtar Erol Doğan'ı seçim sonuçları açıklandıktan sonra çıkan tartışmada vurdu, öldürdü. Bu da sekiz...

HANGİ DEMOKRASİ?
Daha o kadar çok olay var ki sevgili okur. Yaz yaz bitmez. Utan utan hiç bitmez. Anla anlayabilirsen, çöz çözebilirsen. Daha seçmeyi bilmiyoruz, biz neden bahsediyoruz? Farklı görüşlere tahammülümüz yok bizim, Allah aşkına ne bekliyoruz? Birbirimizi yemekteyiz, birbirimize düşmanız. Akrabanın akrabaya, kardeşin kardeşe, komşunun komşuya düşmesi an meselesi. Ah şu sandık meselesi... Ne sandık ki? Hangi demokrasi? Hangi AB? Hangi Avrupa? Hangi medeniyet? Hangi özgürlük? Şaka mı tüm bunlar? Keşke öyle olsa ama değil. Bunlar yurdumun gerçeğinin ta kendisi!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın