kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Parlak gülüşler parlak gelecekler

Amerika Birleşik Devletleri'nde 572 gram. İngiltere'de 480 gram. Almanya'da 460 gram. İtalya'da 259 gram. Yunanistan'da 245 gram. Bizdeyse 86 gram. Peki ne bu böyle gram gram? Yılda kişi başına düşen diş macunu tüketimi! Her şeyin başı sağlık ya, temizlik olmadan sağlık olmaz ya.. Diyelim bir İsviçreli yılda en az iki diş fırçası kullanıyor. Avrupalı kısmı diş doktoruna gitmekten asla ve asla korkmuyor. Ya biz? Nüfusumuzun yalnızca yüzde 10'u düzenli olarak diş doktoruna gidiyor.

HEDEF 1 MİLYON ÇOCUK
Duyun da inanamayın; bizde yılda kişi başına bir kutu diş macunu ve yarım fırça düşüyor. Olacak şey değil ama oluyor işte... Ve maalesef çocuklarımız bunları göre göre büyüyor. O zaman ne? Eğitim şart! Dişine bakmayan, sağlığını döver bu bilinmiyor. Kronik diş ve diş eti iltihaplarının böbrek sorunlarına, kalp ve koroner hastalıklara, yorgunluğa, mide sorunlarına ve reflüye sebep olduğu bilinmiyor. İşte tam da burada bir proje çocuklarımızın imdadına yetişti. TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), ADSD (Ağız ve Diş Sağlığı Derneği) ve Milli Eğitim Bakanlığı el ele verip 'Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler' projesini geliştirdi. Adana, Adıyaman, Batman, Bitlis, Erzincan demeden Türkiye'yi dolaşıp 770 bin çocuğa ulaştılar, onlara diş sağlığı hakkında bilgi verip, diş macunu ve fırçası dağıttılar. Şimdi hedef bir milyon çocuk! 'Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler' devam ediyor. Bu gönüllüler sayesinde çocuklarımızı daha sağlıklı bir gelecek bekliyor. Emeği geçen herkese teşekkür etmek ve onları desteklemek de bize düşüyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın