kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Çikolata çanakları

Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Minik pasta kalıplarını üçer adet içiçe geçirip, toplam altı adet pasta kalıbı hazırlayın. Çikolata ılıkken kalıplara fırça ile sürün. Buzdolabında beş dakika bekletip, tekrar eritilmiş çikolata sürün. Bu işlemi üç-dört kez tekrarlayın. Sonra 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu arada sos için ahududuları blenderden ve süzgeçten geçirip, servis tabağına yayın. Beyaz çanakları dolaptan alıp, dışındaki kağıtları çıkarın. İçlerine dondurmayı pay edin. Çanakları ahududulu servis tabaklarına yerleştirip, üzerlerine parça çikolata serperek servis yapın.

Malzemeler
* 200 gr. beyaz çikolata
* 400 gr. dondurma
* 18 adetküçük kağıt pasta kalıbıSos için:
* 200 gr. dondurulmuş ahududuSüslemek için:
* Mevsimmeyveleri ve çikolata parçaları

* * *
Mantar sote
Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp, soğanları içine atın. Sivribiberleri doğrayıp, mantarları da kıyın ve soğanla birlikte sote edin. Karabiber ve tuzunu da ekleyip, tereyağını koyun. Biraz kavurduktan sonra unu ilave edin, sütü de ekleyin ve sos boza kıvamına gelene kadar pişirin. En son maydanozu da ekleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
10-15 adet arpacık soğanl 10-15 adet mantar
* 2 adet sivribiber
* Karabiber
* 1 tatlı kaşığı un
* Maydanoz
* 2 çorba kaşığı zeytinyağıl 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* Tuz

* * *
Meyveli turta
Cevizleri kıyıp bir kaba koyun. İçine un, yağ ve pudra şekerini ekleyin. Üstüne portakal suyunu koyun ve yoğurun. Hamuru oklava ile açın ve tart kalıbına koyun. Elinizle bastırarak kalıba yerleştirin. Elmaları dilim dilim doğrayın. Hamurun üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Malzemler
* Yarım su bardağı un
* 1 çorba kaşığı tereyağıl 1 çay bardağı ceviz içi
* 1 adet portakalın suyu
* 2 çorba kaşığı pudra şekeril 2 adet elma


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın