kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ismarlama şarkı en doğru karar'

DEĞER ÖZERGÜN
28.03.2009
Eurovision'u 21'inci kez sunacak olan Özveren "Organizasyona katılacak sanatçıları yarışmayla seçmek çok yanlıştı" diyor..
Bülent Özveren, Eurovision'a katılmaya başladığımız 1975'den beri 20 kez TV'de Eurovision'u sundu. 66 yaşındaki TRT'nin kadrolu spikeri Özveren, bu özelliğinden dolayı kendisine "Mr. Eurovision" denmesinden pek de hoşnut değil. "40 yıllık sunucuyum. Birçok işlere ve projelere imza attım. Eurovision sunuculuğu tabii ki önemli ama bu benim bütünüm değil. O yüzden bir yayıncı olarak bu yakıştırmayı pek de doğru bulduğum söylenmez" diyen Özveren bu yıl Rusya'da gerçekleşecek olan yarışmada 21'inci kez sunuculuk yapmaya hazırlanıyor. Eurovision'da hiç unutamadığı yılın Sertab Erener'in birinciliği elde ettiği 2003 olduğunu söyleyen Özveren "O kadar ilgi görmüştük ki, derece alacağımızı anlamıştım" diyerek duygularını dile getiriyor. Türkiye'nin yıllarca aldığı başarısız sonuçlardan sonra halkın yarışmaya ilgisinin tam bitme aşamasındayken gelen birinciliğin, yarışmaya ilgiyi tekrar getirdiği düşüncesinde olan Bülent Özveren "Avrupa'da durum böyle değil. Dünya çapında bir yarışmaya yurtdışında ilgi her zaman en üst seviyede... Türkiye'de şartlar farklı. Başarısızlıklar ilgiyi bitirmişti" ifadesini kullanıyor.

'HADİSE DOĞRU SEÇİM'
TRT'nin geçmiş yıllarda elemelerle Eurovision'a yarışmacı seçme durumunun çok yanlış olduğunu söyleyen Özveren "Hata farkına varıldı ve bu uygulamadan vazgeçildi. Sonuçta TRT'nin görevi devletin müziğe katkısını sağlayıcı bir yarışma tertip etmek değil. Avrupa'da vitrine çıkıyorsanız bu vizyona sahip, görselliği olan ve iyi bir ses ve şarkı oluşturmak zorundasınız. TRT yeni yetenekler kazandırmak istiyorsa, bunu Eurovison elemeleriyle değil, şarkı yarışması düzenleyerek yapmalıydı. Artık uygulanan politika çok doğru... Zaten eskiden Eurovision Şarkı Yarışması olarak bilinirdi. Günümüzde yarışmanın adı da formatına uygun değişti ve Eurovision Şarkı, Dans ve Şov Yarışması olarak lanse ediliyor" diyor. Hadise'nin son derece başarılı bir seçim olduğunu savunan Özveren, "40 yıllık sunuculuk tecrübeme göre Hadise'nin ilk beşte olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Hatta diğer yarışmacı adaylarını dinlediğimde bu sıralamayı daha üst seviyelere de taşıyabilirim. Hadise hem yabancı dili olan, hem dans etmeyi ve şarkı söylemesini bilen, en önemlisi de yurtdışı desteğini alan bir isim" diyerek, Hadise'ye umutla baktığının altını çiziyor.