kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tüp bebek için esrar taşıdı

Fatih ŞENDİL / SABAH
27.03.2009
İzmir'de ele geçirilen 88 kilo esrarı, Diyarbakır'dan getiren tütün kamyonunun şoförü: Eşimle bebek sahibi olamıyorduk. Tüp bebek parası için bu işi yaptım..
İzmir'in Torbalı ilçesinde tütün yüklü kamyona gizlenmiş 88 kilogram esrar ele geçirildi. Esrarın Diyarbakır'dan İzmir'e getirildiği belirtilirken, olaya karıştığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan kamyon sürücüsü Bayram Çelik'in, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak için bu işi yaptığını söylemesi, şaşkınlık yarattı. İzmir'de, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan girdiği cezaevinden 3 ay önce çıkan Enver Sağlam'ın yeniden uyuşturucu aradığını öğrenen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipleri, zanlıyı takibe aldı. Sağlam, Diyarbakır'dan bağlantı kurduğu bazı kişilerle 20 gün önce İzmir'de buluşup, uyuşturucunun pazarlığını yaparken, Diyarbakır Hali'nde kabzımallık yaptığı öğrenilen ve çete lideri olduğu iddia edilen Mehmet Doğan ile Abdurrahman Pektaş, İzmir'in Kemalpaşa ilçesine tütün getirecek kamyon şoförü Bayram Çelik ve ağabeyiyle anlaştı. 88 kilo esrarı tütün balyaları arasına saklayan grup, İzmir'e gelip tütünleri boşaltmadan Torbalı ilçesine giderek Enver Sağlam ve Yılmaz Adalı ile buluştu. Bu arada kamyonu adım adım takip eden polis, birbirleriyle Zazaca konuşan şebeke üyelerinin, şifreli olarak 'Dostlar ulaştı' sözleriyle buluşmayı bildirmesinin ardından operasyon düzenledi.

NARKOTİK KÖPEĞİ 'ATAK' DA KATILDI
Narkotik köpeği Atak'ın da katıldığı ve "Orkide 4" adı verilen operasyonda, esrarlar, kamyonun kasasındaki tütünlerin arasında bulundu. Gözaltına alınan zanlılardan kamyon şoförü Bayram Çelik ise ifadesinde, 3 yıllık evi olduğunu ancak eşiyle çocuğu olmadıklarını, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak istediğini ve para için bu işe girdiğini anlattı.