kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Roj TV'yi kapatmayan Rasmussen'e 'gül' uzattık

Duygu LELOĞLU BRÜKSEL
28.03.2009
Cumhurbaşkanı Gül'ün, NATO Genel Sekreteri olmak isteyen Danimarka Başbakanı Rasmussen'e, Türkiye'nin karşı olmadığını dile getirmesi ses getirdi..
Bu yıl boşalacak NATO Genel Sekreterliği için ismi geçen Danimarka Başbakanı Andreas Fogh Rasmussen'e Türkiye'nin karşı çıktığı iddialarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Belçika'da düzenlediği basın toplantısında yalanladı. Gül, genel sekreterlikle ilgili Rasmussen veya diğer bir isme doğrudan karşıtlığı olmadığını söylerek "Rasmussen Avrupa'nın başarılı başbakanlarından biri" dedi. Öte yandan 6-7 Nisan'da Obama'nın da katılacağı İstanbul'da yapılacak toplantıya sürpriz bir şekilde Rasmussen'in de geleceği açıklandı. Dün de özellikle Türkiye'nin Danimarka'daki yayınlarının durdurulması için baskı yaptığı Roj TV davasının açılabileceği yönünde sinyaller İstanbul'a Rasmussen'in konuyu incelemek üzere bir savcı göndermesiyle gelmişti.

KRİZLERİN ADAMI
Rasmussen, Hz. Muhammed karikatürleri sonrası Müslüman dünyasının tepkisini dikkate almamakla suçlanıyordu. Cunhurbaşkanı Gül basın toplantısında İsrail ile ilişkileri "Bizim için her zaman için değerlidir", Obama'nın Türkiye ziyaretini "Ülkemizin önemini kavraması açısından çok önemli", Türkiye'nin AB üyelik sürecini "Atılan imzaların onurlandırılması AB'nin temel ilkesidir, ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesini de "Vatandaşlarımızın aklına gelen sorular benim de aklıma geliyor" sözleriyle değerlendirdi.
Haberin fotoğrafları