kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dink ve Mumcu suikastı iddianamede

26.03.2009
İddianamede 2 yıl önce öldürülen Hrant Dink'in adına Şener Eruygur'a ait fişleme belgeleri ve "Hrant Dink cinayeti ulusal birlik, bütünlük" konulu 3 sayfadan oluşan doküman da var. Dink için Ümit Sayın'ın 18 Temmuz 2005'te İÜ Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. S.A. arasında geçen MSN görüşmesinde "Dink bizim savaştığımız adam" dediği belirtildi. "Bu soruşturma da belli bir noktada kilitlenecek, katilin arkasındaki güçler açığa çıkarılmayacaktır' şeklindeki e-posta ifadeleri iddianamede geçti.
İKİNCİ ERGENEKON İDDİANAMESİNİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİREBİLİRSİNİZ...







ÖCALAN-MİT İDDİASI
Gizli tanık Galip'in, Uğur Mumcu cinayetine ilişkin ifadelerine yer verildi. Galip, örgütün (PKK) 1980 öncesi bültenle adeta ihtilali haber vererek mensuplarına silahları sığınak diye tabir edilen yerlere saklama talimatı gönderdiğini, ihtilali nasıl öğrendiğini hala bilmediğini anlattı. Aynı tanık, Öcalan'ı kontrol etmek için başına Pilot Necati isimli devletin bir adamının verildiğini, bu kişinin Öcalan'a "Sen bir kuşsun istediğimiz zaman seni pişirip yeriz" dediğini, Uğur Mumcu'nun da Öcalan ile "Pilot Necati ve Kesire Yıldırım" ilişkisini ortaya çıkartacağı için öldürüldüğünü söyledi. İddianameye sanık Hatice Bahtiyar'ın bilgisayarından Öcalan-MİT ilişkisi yorumu girdi.

ERGENEKON-HİZBULLAH
İddianamede, Ümraniye ve Hizbullah'ta elde edilen el bombalarının aynı seriden olduğubelirtilerek, Ergenekon ile Hizbullah bağlantısına dikkat çekildi. Öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun devletin yüksek organlarında görevli memurlarla bağlantılarına vurgu yapıldı. Tuncay Güney'in 2001'deki gözaltı ifadesinde Veli Küçük'e, Doğu Perinçek'in kendisine Hizbullah'ın askerin kontrolü altında olduğunu söylediğini aktardığı, Küçük'ün de "Doğrudur, o zaman yapılan hatalardan biriydi" dediği de öne sürüldü.