kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rotasyon yumuşadı

24.03.2009
Tıp fakülteleri arasındaki rotasyonda öğretim üyelerinin, 'mümkün olduğunca' rızası alınacak. Görev süresi de 1 yıl yerine 7 ay olacak..
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tıp fakülteleri arasında yapılacak rotasyonu yumuşattı.

Bazı tıp fakültelerinin öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması için başlatılan rotasyon uygulaması özellikle büyük üniversitelerin rektörleri ve öğretim üyelerinden sert eleştiriler almış, kararın uygulanamayacağı savunulmuştu.

YÖK eleştirileri dikkate aldı ve rotasyon uygulamasıyla ilgili yeni düzenlemeler yaptı.

YÖK Yürütme Kurulu'nda alınan ve bir yazıyla rektörlere duyurulan yeni karara göre, rektörlerin görevlendireceği öğretim üyelerinin eğitim ve öğretim ile sağlık hizmetlerinin verimli şekilde yürütülebilmesi için "mümkün olduğunca" rızası alınacak. Ayrıca, yeterli sayıda gönüllü öğretim üyesinin görevlendirilmesinin mümkün olmaması halinde görevlendirmeler, "kişisel ve keyfi uygulama yapıldığı tartışmalarına fırsat vermeyecek biçimde" üniversitelerce belirlenecek nesnel ölçütler kullanılarak yapılacak.

1 YIL 7 AYA DÜŞÜRÜLDÜ
Rotasyonda bir başka değişiklik görev süresiyle ilgili oldu. 26 Şubat 2009 tarihli kararda öğretim üyelerinin 2009-2010 öğretim yılı sonuna kadar ve en az 1 yıl süreyle görevlendirilmesi öngörülüyordu.

Yeni kararla ise öğretim üyeleri 1 Ağustos 2009 tarihi itibariyle göreve başlayacak, süre de göreve fiilen başlama tarihinden itibaren 7 ay ile sınırlı olacak.

Öte yandan, Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, kararı tatmin edici bulmadı, "Üniversitelerarası Kurul'da tartışılarak, komisyonlarda uzun ve kısa vadeli stratejiler geliştirilmeli" dedi.