kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İnternette yeni kayıt iddiası

ANKARA
23.03.2009
Eski Genelkurmay Başkanı'na ait olduğu iddia edilen ses "Halk cahil. Cumhurbaşkanı seçemez" diyor..
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ikinci bir ses kaydı ortaya çıktı. 2007'deki 11. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine ait olduğu anlaşılan ses kaydında cumhurbaşkanının Hikmet Çetin, Encümen-i Daniş üyesi Nur Serter'in de Milli Eğitim Bakanı olması gerektiği söyleniyor. İşte o ses kaydından satır başları:

* Halk cahil, cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok.

* Daha 25-30 sene askerin himayesinde gitmesi lazım demokrasinin, Türkiye'nin..

* Hikmet Çetin alternatif cumhurbaşkanı adayı, dün konuştum. Dün gazetede bir şey okudum. Hikmet Abi etrafında yeni bir parti diyor. Çok canım sıkıldı.

SERTER: SADECE TEMENNİ

*
Bülent Tanla bana bildiri metnini okudu. Asker müdahale etmesi lazım bugün sabah geldi Bülent Tanla, orduevinde oturduk biraz 1 saat 1,5 saat kadar bugün yarın bildiri yayınlayacak.

* Tabii bunlar gene böyle şeyler yaparlarsa asker bugün dur der. Demesi lazım.

* Onur Öymen'e yazdım, bu seçimde hükümetin tarafı başarılı olursa, ikinci seçimde büyük avantaj sağlar. Kasette geçen isimlerden eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin SABAH'a yaptığı açıklamada "Konuşmalarımız oluyordu. Bana cumhurbaşkanı adayı olmam dileğini iletti. Ama parti kurma konusunda bir şey söylemedi" diye konuştu. Eski CHP milletvekili Bülent Tanla orduevinin yerini dahi bilmediğini söylerken "İddialar yalan" ifadesini kullandı. CHP milletvekili Nur Serter "Söylediklerinde bir şey yok. Sadece temenni. Öküz altında buzağı aramanın kimseye faydası yok" derken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ounr Öymen de "Ne o sözleri söyledi ne de bir mektup yazdı. Paşa açıkladı. Bunların hepsinin montaj olduğunu söyledi. "şeklinde konuştu.