kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ya silah bırak ya terk et'

24.03.2009
Gül ve Talabani, PKK ile mücadeleyi ele aldı. Gül, bölgesel yönetimin işbirliğinin önemini vurgularken, Talabani "PKK ya silahlı mücadeleyi bıraksın ya da ülkemizi terk etsin" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ya silah bırak ya terk et'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 33 yıl aradan sonra Türkiye'den giden ilk cumhurbaşkanı olarak Irak'a resmi ziyarette bulunuyor.

Gül, dün uçakla Bağdat'a indikten sonra 73 araçlık konvoyla geniş önlemler altında El Selam Sarayı'na gitti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve eşi Hiro Talabani, güneş altında bekledikleri Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü törenle karşıladı.

Ardından cumhurbaşkanları görüşmeye geçti ve bir basın toplantısı düzenledi. Gül, "İnanıyorum ki bu ziyaretimiz Irak ile Türkiye arasında yeni bir sayfanın açılmasına yol açacaktır" diye konuştu. Gül, terör örgütüyle mücadelede Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin işbirliğinin önemine de dikkat çekti. Terörün bir bela olduğunu ve aradan çıkarılması gerektiğini belirten Gül, "Güvenlik sorunlarını bitirmeye karar verdik" dedi.

Talabani de "Bizim önerimiz şu; PKK ya silahlı mücadeleyi bıraksın ya da ülkemizi terk etsin. Biz ilkini temenni ediyoruz, yani silahı bıraksınlar. Herkesin silahını bırakmasını tavsiye ediyoruz. Terör herkese zarar veriyor'' dedi. Gül ayrıca Irak Başbakanı Maliki ile bir görüşme yaptı. Öte yandan Türkiye ve Irak arasında Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzalandı.