kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yunan usulü nasıl yapılıyor?

18.02.2009
Dolma: Yunanlar zeytinyağlısını sadece pirinçle yapıyorlar, içine üzüm, fıstık koymuyorlar, soğanı da az. Etlisini de dana etinden ve yumurta, limon sosla biraz ekşili yapıyorlar.
Musakka: İtalyanlardan etkilenmişler. Patlıcan, kabak ve patatesi önceden kızartıp üstüne kıyma, en üstüne de beşamel sos ve kaşar peynir koyuyorlar.
Cacık: Yunan usulünde yoğurt daha koyu, salatalığı daha fazla. İçine biraz acı biber kullanıyorlar.
Tarama: Bir meze çeşidi. Onlar tarama salatası diyorlar. İçinde balık yumurtası var. Patates püresi ekliyorlar.