kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

134 yıllık kiliseye müzik ve lezzet geldi

BURCU ALDİNÇ
19.03.2009
Beyoğlu'ndaki 134 yıllık Ermeni Surp Asdvazaziz Kilisesi, bugün İstanbul'un en trendy barlarından biri olarak hizmet veriyor. Mekân, atıştırmalık yemekleriyle de dikkat çekiyor..
Dünyada birçok başkentte, eskiden kilise olarak kullanılan ama günümüzde bir gece kulübüne dönüştürülen mekânlar vardır. Üstelik bu yerler genelde şehrin en popüler kulüpleridir.
Çünkü gerek mimarisi, gerek doğal akustiği, yüksek tavanları, nostaljik duvarları ile bu eski kiliseler, herkesin dikkatini çekmeyi başarır. İşte Beyoğlu'nun arka sokaklarında kalan Ağa Camii'nin yanındaki Sakızağacı Caddesi'ndeki Ermeni Surp Asdvazaziz Kilisesi de bu tip yerlere bir örnek. Tadilattan geçirildikten sonra The Hall ismiyle, İstanbul gece hayatınde hizmet veren mekân, dört farklı odadan oluşuyor. Beyaz dekorasyonu ile insanın içine bir ferahlık getiren mekândaki odalardan Chill, diğer odalardan tamamen ayrı. Dileyenler 100 kişiye kadar bu bölümü kapatıp, özel davet de verebiliyor.
Burada cumaları canlı gruplar müzik yapıyor, cumartesileri ise DJ performansları sergileniyor.
Giriş ücreti 25-30 TL arasında değişiyor. Hafta içleri ise sadece özel bir etkinlik olduğunda açık oluyor. İki yıl önce açılan mekânda, eskiden yemek servisi yoktu. Karnı acıkan, dışarı çıkıp yakındaki büfelerde ya da kafelerde atıştırmak zorunda kalıyordu. Artık bu sorun da çözülmüş. Yemek tasarımcısı Maksut Akşar, Chill için çatal-bıçak kullanmadan yenen özel atıştırmalıklar mönüsü oluşturmuş. Sandviç çeşitleri dışında, nar ekşili sebze tempura (12 TL), mini köfteler (14 TL) ve tatlı isteyenler içinse kızarmış muzlu mini cheesecake (12 TL) seçenekleri var.

MARTINI YA DA CAIPIRINHA
The Hall'un geniş bir de kokteyl listesi var.
Caipirinha'sı, prosecco ve şeftali püresi ile hazırlanan bellini'si de denemeye değer. Tatlı içkilerden hoşlananlar ise 'orgasm'ı deneyebilir. Kokteyllerin fiyatı 25 TL.
Haberin fotoğrafları