kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Kimlere oy verirdim?

Seçim günü yaklaşıyor; herkes kime oy kullanacağına karar verme döneminde... Bu kez parti kaygısı olmadan oy versek....
Seçim dönemi güzel bir şey. Kim ne derse desin... Bir görüntü kirliliği yaratsa da kenti sonsuz bir bayram yerine dönüştüren o bayrakları da seviyorum ben... O parti mitinglerini, kimi zaman seviyesi düşse ve bazen kulak tırmalayan tonlarda bir bağırma yarışına dönüşse de, liderlerin veya adayların halka seslenişlerini de seviyorum. Demokrasinin gereği bunlar ve aslında güzel şeyler.
Ve seçim günü yaklaşıyor. Kimlere oy vereceğiz? Bir kez daha parti kaygısı pek olmadan, en beğendiğimiz, gözümüzün en tuttuğu adaylara oy verelim diyorum. Oturduğum Beşiktaş ilçesinde, önceki başkan Ayfer Atay'ı özlemle ansam da, şimdiki başkan İsmail Ünal'dan yeterince memnunum ve oyumu ona vereceğim. Sık sık ayak bastığım semtlerden Şişli'de otursam Mustafa Sarıgül, Beyoğlu'nda yaşasam Ahmet Misbah Demircan kesin gözdelerim olurdu. Antalya'da Menderes başkandan başkasını gözüm görmezdi. Ankara'da sanırım Melih Gökçek'i biraz evinde dinlenmeye yollardım.
Ya İstanbul denen ve orta boy bir Avrupa ülkesini aşan megapolun anakent belediyesini kime emanet ederdim? Açıkça söyleyeyim: Ben Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğim. Sırf İstanbul'un oy dağılımında belli bir dengenin önemine inandığım için... Ama sanıyorum ki Kadir Topbaş kazanacak. Ve belki de en iyisi bu olacak.
Çünkü Kadir Bey'in İstanbul üzerine bilgi ve deneyimi kolay ölçülmez biz hazine. Ve Kemal Bey tüm sevimlliği, inandırıcılığı ve dürüstlüğüne karşın, bu deneyime kolay erişemez.
İşte benim adaylarım...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın