kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

...Yeni yatırımlar karanlığı deliyor

16.03.2009
1- Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Carrefoursa'nın bu yıl 135 milyon lira yatırım yapacağını, satın almalarla birlikte 100 süpermarket açmayı hedeflediklerini söyledi. 2- 1980'lerde yapımı planlanan Siirt Pervari Barajı ve hidroelektrik santralı, 600 milyon dolarlık yatırımla 5 yılda tamamlanacak. Proje, Güneydoğu'da bin 200 kişiye istihdam sağlayacak..
Yenilenen Carrefoursa İçerenköy mağazasını ziyaret eden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Carrefoursa'nın bu yıl iki rakamlı büyüyeceğini söyledi. Bu yıl Carrefoursa için 135 milyon lira yeni yatırım yapılacağını dile getiren Sabancı, "100 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Geçen hafta, bir haftada 7 tane süpermarket açtılar. Bu yıl 70 tane süpermarket bütçelendi. Dolayısıyla 7 tane süpermarketi bir haftada açmış olmaları, arkadaşlarımın bu yılki bütçelerini gerçekleştireceklerine dair bize çok büyük güven verdi" dedi. NBüyümeyle ilgili olarak hem organik hem de inorganik ilerleyeceklerinin altını çizen Sabancı, bu doğrultuda, yakın bir zamanda yeni bir satın almayla alakalı da açıklama yapacaklarını kaydetti.

YENİ PAKET DOĞRU BİR ADIM
Yeni açıklanan ekonomik pakete ilişkin olarak da değerlendirme yapan Sabancı, son açıklanan ekonomik paketin doğru yolda atılmış bir adım olduğunu söyledi. Paketin piyasalara direkt etkisinin olacağını vurgulayan Sabancı şöyle konuştu: "Arkadaşlarla değerlendirmesini yapacağız. Piyasalara direkt etkisi olacak. Doğru yolda atılmış bir adımdır. Zaten bugüne kadar birçok önlem alındı. Bu şekilde, toplu bir şekilde sunulması, bizim, iş dünyasının ve piyasaların beklediği bir şey. Bu anlamda müspet buluyorum."

HEPİMİZ GÜVEN DUYACAĞIZ
Dünyadan genel ve kendi firmalarını da etkileyen ciddi bir krizin içinde olduklarını belirten Sabancı, krizin atlatılabilmesi için güven unsuruna vurgu yaptı. Sabancı, "Hepimiz güven duyacağız, hepimiz daha çok alışveriş yapar hale geleceğiz. Bu da sürekli bu yolda ve aynı yönde tedbirler almamızı gerektirecek" diye konuştu.