kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Avrupa'nın olağan şüphelileri G-20 öncesi yola geliyor!

16.03.2009
Batılı ülkelerin "vergi kaçakçılığı ile mücadele edin" çağrısına Andorra ve Lihtenştayn'ın ardından 'olağan şüpheliler' Monako ve İsviçre'den de olumlu yanıt geldi..
Yaklaşan G-20 Zirvesi öncesi Alman ve Fransız hükümet yetkililerinin Lihtenştayn, Lüksemburg ve İsviçre hükümetlerini "vergi kaçırmaya yardımcı olmakla" suçlaması Avrupa'da siyasi ve ekonomik tansiyonun yükselmesine neden oldu. Suçlamaların odağındaki ülkelerden, Lihtenştayn ve Andorra geçen hafta ortasında uluslararası toplumla işbirliği yapacağını bildirdi. Hemen ardından "dünyanın en ketum" bankalarına sahip olmakla övünen İsviçre de "işbirliğine hazırız" mesajı geldi. Monako, Belçika ve Avusturya hükümetleri de bankacılıkta gizliliği hafifletebileceklerini ilan etti. AB üyesi ülkelerden vergi cennetlerine her yıl en az 100 milyar doların transfer edildiği tahmin ediliyor. Finansal kriz sonrasında, AB ülkelerinin bu akışı önlemek için sermaye çıkışları konusunda daha katı önlemler almaya başladığına dikkat çekiyor.

İSVİÇRE'DE 1.7 TRİLYON $ SAKLI
NZZ am Sonntag'ın haberine göre yabancı özel yatırımcıların İsviçre bankalarında 2 trilyon İsviçre Frangı (1.7 trilyon dolar) mevduatı bulunuyor. Bu daha önce düşünülen miktarın yaklaşık iki katı. İsviçre Bankalar Birliği verilerine dayandırılan habere göre, İsviçre bankaları 2.9 trilyon İsviçre Frangı 'offshore' hesaplarda olmak üzere 5.2 trilyon İsviçre Frangı yönetiyor. Bunun yüzde 36-42'sinin yabancı özel yatırımcılara ait olduğunu tahmin ediyor.