kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Silopi'deki kazılar sona erdi

Giriş Saati : 14.03.2009 10:21
Güncelleme : 14.03.2009 21:03
Yeni Haber
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri arasındaki eskiden Sinan Et Lokantası Tesisleri'nin bulunduğu alanda devam eden kazı çalışmaları sona erdi.

SıÜüilopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile Şırnak Barosu üyesi avukatlar nezaretinde Sinan Lokantası Tesisleri olarak bilinen yerde yapılan kazılarda bir kafatası, bir kol kemiği, bir ayak kemiği, 2 farklı boylarda kemik, çorap, ve çok sayıda bez parçaları bulundu.

Kazılarla ilgili açıklama yapan Şırnak Barosu Başkanı Elçi, "Kazılarda akşam saatlerinde insan kafatasına ait kemik parçası bulundu. Bugün yapılan kazılarda şimdiye kadar kafatasına ait kemik parçasıyla 6 kemik parçası ve 1 çorap bulundu. Kuyulardan çıkarılanlar incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek" dedi.

KUYUDAN DOMUZBAĞI VE KAFATASI ÇIKTI

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kuyularda dün yapılan kazı çalışmaları sırasında önce 5 kemik parçası ile bir çorap, ardından da bir insan kafatası, domuzbağı ipi ve iki kemik daha bulundu.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin asitle yakılarak kuyulara atıldığı" iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, dün kazılara devam edildi. Sinan Tesisleri olarak bilinen yerdeki çalışmalarına Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'nin yanında, Şırnak Barosu'na üye avukatlar da katıldı.

İSTANBUL ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Kazı öncesi askerler bölgede dedektörlerle mayın taraması yaptı. Asker, kazı çalışmalarını izleyen basın mensuplarının sadece belli noktalardan çekim yapmalarına izin verdi. Çalışmalarda birinci kuyudan 5 kemik parçası ile bir çorap çıktı. Kemikler Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı adli emanete götürüldü. Akşam saatlerine doğru kazılarda insan kafatası, iki kemik ve domuzbağı biçiminde bağlanmış ip, bunların yanı sıra eldiven, bere, bez parçaları ve pantolon çıktığı açıklandı.

Bulunanlar incelenmek için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Sinan Lokantası çevresindeki kazıların ardından Silopi'deki Kimsesizler Mezarlığı'nda kazı yapılması bekleniyor. Daha önce de BOTAŞ'ta kazı yapılmış ve bugüne kadar 12 parça kemik, bir eldiven, bir kar maskesi, fanila olduğu sanılan bez parçası, bir taksiye ait olduğu sanılan süs eşyaları, saç telleri ve yanmış bez parçaları bulunmuştu.