kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık çalışanları İstiklal Caddesi'nde yürüdü

Giriş Saati : 14.03.2009 16:37
Güncelleme : 14.03.2009 21:03
Yeni Haber
''14 Mart Tıp Bayramı'' dolayısıyla sağlık çalışanları, İstiklal Caddesi'nde ''Sağlık Hakkı'' yürüyüşü yaptı.

Tünel'de bir araya gelen İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Devrimci Sağlık-İş sendikası üyeleri, İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Sağanak yağış altında gerçekleştirilen yürüyüş sırasında, çeşitli sloganlar atıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan grup adına basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu okudu. Solakoğlu, bayram olarak göremedikleri bir 14 Mart gününde, mesleğin içine itildiği koşulları protesto etmek için Taksim Meydanı'nda bulundukları kaydetti. Can güvenliği ve iş güvenliği talep ettiklerini ifade eden Solakoğlu, kendilerinden sağlıkta dönüşüm programıyla ticaret kurallarına göre doktorluk yapmalarının istendiğini ileri sürdü.

Solakoğlu, Hükümet tarafından sürekli hedef gösterildiklerini iddia ederek, ''Öldürülüyoruz, dövülüyoruz, hırpalanıyoruz. Meslek hastalıklarına karşı savunmasızız, iş güvenliğimiz yok'' görüşünü savundu. Haftada 110 saat çalıştıklarını, özel hastanelerde meslektaşlarının kölelik mantığıyla çalıştırıldığını ileri süren Solakoğlu, ''Sağlık çalışanları için iş güvencesi, can güvenliği ve mesleki bağımsızlık güvencesi istiyoruz. Herkes için eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti istiyoruz'' dedi.

Grup, üzerinde taleplerini içeren yazıların yer aldığı dövizler taşırken üzerine oyuncak maymun bağlanan dövizde ''Darwin teorisi ne meczuplar, ne mürteciler, ne padişahlar gördü, boşuna çırpınmayın'' yazısı dikkati çekti.

Yürüyüşe Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Saadet Partisi İStanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu da katıldı.

(AA)