kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kocaeli'ne 3 yeni baraj yapılacak

Giriş Saati : 13.03.2009 11:09
Güncelleme : 13.03.2009 18:59
Yeni Haber
İSU, Kocaeli'de yeni 3 baraj yapacak. Bu barajların devreye girmesi ile Kocaeli'nin su sorunu uzun vadede ortadan kalkacak. Yeni barajlar, Yuvacık Barajı'nın Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılamaması üzerine projelendirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli'nin genelinin su ihtiyacını Yuvacık Barajı'ndan aldığı su karşılıyor. Hızla artan nüfus ve geniş alan nedeniyle Yuvacık Barajı bu ihtiyacı karşılamaz duruma geldi.

Yuvacık Barajı'nın 2006 yılında ili susuz bırakması üzerine çalışma başlatan İSU, uzun süredir üzerinde çalıştığı su kaynaklarını bir bir faaliyete geçmeye çalışıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda Kocaeli'nin içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılamak için Karamürsel İhsaniye Barajı, Karamürsel Avcıdere Barajı, Kandıra Namazgâh Barajı ve bu barajlara ait isale hatları tamamlanarak Kocaeli'nin hizmetine sunulacak.

Bu barajlarla birlikte; artan nüfusa bağlı olarak sürekli yükselen içme suyu ve sulama ihtiyacı, orta ve uzun vadede karşılanmış olacak. Karamürsel İhsaniye, Avcıdere barajlarının çıkışlarına ve ayrıca Kandıra'ya iki ayrı içme suyu arıtma tesisi kurulacak. Kandıra ilçe sınırlarında yer alan Hıra Grubu yüzeysel su kaynakları ile Namazgâh Barajı'ndan gelecek olan suların arıtılacak Kandıra İçme Suyu Arıtma Tesisi faaliyete geçecek.

Fizibilite çalışmaları yapılan projesi hazırlanan tesis toplam 15 bin metreküp/gün kapasiteli olacak ve 80 bin kişiye hizmet verecek.

(CİHAN)