kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Talihliler makineden çıktı

Ajanslar
Giriş Saati : 13.03.2009 13:46
Güncelleme : 13.03.2009 17:02
Yeni Haber
İkramiye kazanan iki talihlinin kuponlarını sen-seç yöntemiyle makineye oynattıkları ortaya çıktı. ..
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, süper lotonun bu haftaki çekilişinde, 49 milyon 817 bin 807 liralık ikramiyeyi paylaşarak 24 milyon 908 bin 903'er lira ikramiye kazanan iki talihlinin kuponlarını Bursa Nilüfer ve İstanbul Beylikdüzü'de yatırdığını bildirdi.

Milli Piyango İdaresinin internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, büyük ikramiyenin oynandığı bayilerin Faruk Sayın (Sayınlar Gıda Ltd. Şti. - Esenler Mah. Tuna Cad. No: 106/A Nilüfer/Bursa) ve Orhan Karacan (Barış Gıda Büyükşehir C Mah. Muhtarlık Altı No: 8 Beylikdüzü/İstanbul) olduğu belirlendi.

Buna göre, süper lotonun Bursa talihlisinin kuponunu 12 Mart Perşembe günü saat 17.29'da yatırdığı, İstanbul talihlisinin ise kuponunu 10 Mart Salı günü saat 17.15'te yatırdığı, her iki talihlinin de ''sen-seç'' yöntemiyle 6'şar kolon oynadığı anlaşıldı.

Toplam hasılatın 82 milyon 36 bin 363 liraya ulaştığı süper loto çekilişinde, dağıtılan toplam ikramiye tutarının (12 devirle birlikte) 65 milyon 485 bin 290 lira, oynanan toplam kolon sayısı ise 82 milyon 36 bin 363 liraya ulaştı.

Süper lotonun bu haftaki çekilişinden; Türkiye'nin tanıtımına, Çocuk Esirgeme Kurumuna, Olimpiyat oyunlarına, Savunma Sanayine ve Kredi Yurtlar Kurumuna toplam 18 milyon 801 bin 9 lira, vergilerle birlikte kamuya ise toplam 38 milyon 167 bin 340 lira kaynak aktarılacak.

KAZANAN NUMARALAR:

Talihlilerine Süper Loto'yu kazandıran numaralar ise şunlar: 2, 5, 29, 38, 41, 51..

LOTO BAYİ İLGİ ODAĞI OLDU

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto 6/54 oyununun bu haftaki çekilişinde 6 bilerek büyük ikramiyenin yarısı olan 24 milyon 908 bin 903 TL 85 Kr'yi kazanan Bursalı talihlinin kuponu yatırdığı bayi, basının ve vatandaşların ilgi odağı oldu.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Esentepe Mahallesi Tuna Caddesi'ndeki ''Sayınlar Şans Oyunları'' bayisi Faruk Sayın, büyük ikramiyenin bayisinde oynanan kupona çıktığını Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin dün akşam kendisini telefonla aramaları üzerine öğrendi.
Büyük ikramiyenin bayiden çıktığını duyan vatandaşların ve basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılanan Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 yıldır şans oyunları bayiliği yaptığını ancak ilk kez büyük ikramiyenin kendi bayisinden çıktığını belirtti.

Müşterilerinin yatırdıkları Süper Loto kuponlarıyla genellikle 4 ve 5 tutturduğunu ifade eden Sayın, şöyle konuştu:

''Sürekli 4 veya 5 tutturan kuponlara ikramiye kazandırıyorduk ama bu tabii ilk defa oluyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikramiyesini kazandırmaktan çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. İkramiyenin tanıdığım müşterilerden birine çıktığını düşünüyorum. İkramiye kazanan müşterimiz de mutlaka bizden daha fazla heyecanlıdır. Ona sakin olmasını tavsiye ediyorum, bizi aramasını bekliyorum.''

Sayın, dün akşam televizyondan çekilişi izlediğini, çekilişten yarım saat sonra Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin kendisini cep telefonundan arayarak büyük ikramiyenin yarısının bayiden oynanan kupona çıktığını bildirdiklerini kaydetti.

Haberi duyunca çok heyecanlandığını, heyecandan uykusunun kaçtığını, hatta kendi oynadığı kuponlara bile sonradan bakabildiğini belirten Sayın, ''Size ikramiye çıktı mı?'' sorusuna ''Sadece 3 çıktı'' yanıtını verdi.

Sayın, bir haftada 10 bin 665 kupon sattığını, son olarak dün elinde 40 TL'lik kupon kaldığını ifade ederek, ''Satamayınca 40 TL'lik kuponların hepsini ben oynadım ama kuponlara sadece 3 TL çıktı'' dedi.

Doktordan ev kadınına her kesimden müşterisi olduğuna işaret eden Sayın, ''Dilerim bu para kazanan kişiye uğur getirir'' diye konuştu.

BÜYÜK İKRAMİYE ŞÜPHESİ ESNAFI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Öte yandan Bursa'da, Süper Loto'da büyük ikramiyenin aralarından birine çıktığını düşünen Tahtakale Esnafı, birbirlerine şüpheli muamelesi yaptı. Yaptıkları esprilerle birbirlerine takılan esnaf, talihlinin aylarca kendisini belli etmeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ikramiyesini kazandıran numarayı satan bayinin Merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Tuna Caddesi üzerindeki Sayınlar Şans Oyunları Bayisi sahibi Faruk Sayın tarafından satıldığının açıklanmasının ardından insanlar birbirlerine şüphe ile bakmaya başladı. Talihlinin Bursa'nın ünlü köy pazarı Tahtakale esnaflarından birine çıktığının haberini alan bölge esnafı ise, birbirlerine çakılarak talihlinin kim olduğunu öğrenmeye çalıştı. Şanlıs kişinin üzün süre ortaya çıkmayacağını düşünen esnaf, Nilüfer'de oturan bir çok esnaf bulunduğunu ancak kimsenin ikramiyenin çıktığını kabul etmeyeceğini söyeldiler.

Paranın çok büyük bir rakam olduğunu belirten esnaf, talihliden bir beklentilerinin olmadığını ancak, en azından insanlara faydalı olacak yatırım yapmasının doğru olacağı tavsiyesinde bulundu.

BEYLİKDÜZÜ, SÜPER LOTO TALİHLİSİNİ MERAK EDİYOR

Süper Loto'nun bu hafta yapılan çekilişinde 6 bilerek 24 milyon 908 bin 903 TL kazanan 2 kişiden biri olan Beylikdüzü talihlisi ortaya çıkmadı.

Şanslı kuponun yatırıldığı bayiinin sahibi İsmail Karacan, kuponun Salı günü yatırıldığını belirterek, "Ben de herkes gibi talihliyi merak ediyorum" dedi. Çekilişin ardından büyük ikramiye kazanan talihlilerin kuponlarını, Bursa-Nilüfer ve İstanbul-Beylikdüzü'ndeki bayilerden yatırdıkları açıklanmıştı. Beylikdüzü talihlisinin şanslı kuponu, C Mahallesi'ndeki İsmail Karacan'a ait bayide yatırdığı ortaya çıktı. Karacan, "Şanslı kupon salı günü oynanmış. Kim olduğunu bilmiyoruz. Kupon makinadan mı oynanmış, yoksa kendisi mi doldurmuş bilemiyoruz. Sabah Milli Piyango İdaresi'nden aradılar ve şansı kuponun bizim bayimizden yatırıldığını söylediler. Ben de
herkes gibi talihliyi merak ediyorum. Beylikdüzü'nden birisini zengin ettiysek ne mutlu bize" dedi. Şanslı kuponun yatırıldığı bayiye gelen vatandaşlar da, "Kuponun bu bayiden yatırıldığını duyduk. Merak ettik ve buraya geldik" diye konuştu.