kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yazıcıoğlu: Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var

AA
Giriş Saati : 12.03.2009 17:55
Yeni Haber
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Bu, milletin değerlerini ve ecdadın emaneti kurumları koruyacak, milletin hakkını millete verecek, açık, kaliteli demokrasiyi yerleştirecek bir iktidar olmalı'' dedi...
Yazıcıoğlu, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, partisinin, ''kuruluşundan bu yana mafya, çeteleşme, cunta ve darbelere karşı çıktığını, ülkenin yolsuzluğu ve yoksulluğunun nedeni olan sistemin karşısında durduğunu, dürüst, tutarlı, milliyetçi, maneviyatçı, demokratik çizgide bir siyaset yürüttüğünü'' söyledi.
''BBP'nin milletten yana duruşu, bugüne kadar sürdürdüğü milli siyaset anlayışı ve tertemiz mazisine vatandaşlardan oy istediklerini'' belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Anadolu insanının ezilmişliğinin, yoksulluğunun, kenara itilmişliğinin getirdiği sonucu bir kader gibi benimsemiyoruz, kabul etmiyoruz. Tersine, ülke kaynaklarını hoyratça kullanan ve sadece Anadolu insanını askerde hatırlayıp sonra unutan zihniyetin bir sonucu olarak görüyoruz. Bu zihniyet, milletin değerleriyle hiçbir zaman örtüşmemiş, sadece siyaset hileleriyle iktidar olmuş, iktidarda kalabilmiş ve hiçbir zaman ülkede milli kaynakların israf edilmesine engel olamamıştır. Bu sebeple yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Bu, milletin değerlerini ve ecdadın emaneti kurumları koruyacak, milletin hakkını millete verecek, açık, kaliteli demokrasiyi yerleştirecek bir iktidar olmalı.''

''ANADOLU'NUN HORMONSUZ HAREKETİ''

Muhsin Yazıcıoğlu, şimdiye kadar hükümetlerin değiştiğini, ancak milletin kaderinin değişmediğini iddia ederek, Türkiye'nin temel ihtiyacının, ''sivil, demokratik bir anayasa, Siyasi Partiler Yasası'nın demokratikleştirilmesi, vatandaşın tercih kullanarak milletvekili seçebildiği adil bir seçim sistemi, dokunulmazlıkların kaldırılarak yolsuzlukların önlenmesi, yasama, yürütme, yargı erklerini birbirinden ayıracak reformlar'' olduğunu anlattı.
Millet sandığa giderken siyasetin rekabet ortamının adil olması gerektiğine işaret eden BBP lideri Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Vatandaşımız cidden büyük bir feryat ve figan içerisinde ama sesini duyurabileceği araçlar yok. O meydanların doldurulduğuna bakmayın. O meydanlar milletin vergilerinden alınan seçim yardımlarıyla toplanan insanlarımız. O meydanlarda vatandaşlarımızın derdi gündeme gelmiyor. Meydanlarda gündeme gelen, horoz dövüşü. Birbirlerine çamur atmak, birbirlerine hakaret etmek ve birbirleriyle çekişmekten başka bir şey de yaptıkları yok. O bakımdan milletin derin vicdanından çıkan, Anadolu'nun hormonsuz hareketi olan BBP'nin milletle iletişiminin önünün açılması lazım.

Türkiye'nin her yerinde görüyorum. İktidar partisi gerçekleri gizlemede çok mahir. Vatandaşa gerçekler tam olarak ifade edilmiyor ve onlara sıkıntılarını unutturacak, sıkıntılarının ötesinde tehdit ve tehlikeler gösterecek politikaları maharetle geliştiriyorlar. Böylece vatandaşımız kendi derdini bile söyleyemez hale geliyor.''

Muhsin Yazıcıoğlu, belediye başkan adayı göstermedikleri seçim bölgelerinde hiçbir parti ya da adayla özel bir anlaşmalarının bulunmadığını, seçmenlerinin kendi vicdanlarına göre değerlendirme yapacaklarını kaydetti.