kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: İstiklal mücadelesi gibi istikbal mücadelemizi de kazanacağız

ANKA
Giriş Saati : 12.03.2009 17:51
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir." dedi...
Başbakan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

"Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük bir azim, inanç ve fedakârlıkla kazanılan istiklal mücadelemizi, muhteşem mısralarıyla istiklal marşında ebedileştirmiştir.

Milletimizin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu, en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur. Bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam eden İstiklal Marşı, İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanıdır.

Milli marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir. İnanıyorum ki, milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz.

Bu ruhla, Cumhuriyetimizi 100'üncü yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce, itibara ulaştırmaya, istiklal mücadelemiz gibi, istikbal mücadelemizi de başarmaya kararlıyız.

Bunun için Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz."