kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İyi haber!..

Son gelen haberler gösteriyor ki, HaberTurk yaşayacak.. Hem de iyi bir tirajla yaşayacak.. Bu biz gazeteciler için mükemmel bir haber..
Niye mükemmel?..
HaberTurk bunca esirgemesiz yatırıma rağmen tutmazsa, bir daha hangi işadamı gazete çıkarmaya cesaret eder?..
O zaman biz gazeteciler, bir zamanlar Turgut Özal'ın kehaneti gibi, 3.5 gazeteye mahkum olmaz mıyız?.. O zaman özgürlüğümüz söz konusu olabilir mi?.
Los Angeles'ta yaşayan yarım asırlık gazeteci Safter Yılmaz'dan aldığım notu nakledeyim de, yeni gazetenin işinin aslında nasıl zor olduğunu, nasıl akıntıya kürek çektiğini anlayın..
Safter, asırlık Christian Science Monitor adlı büyük ve ünlü gazetenin nisan başından itibaren basılmayacağını, yayınını internette sürdüreceğini resmen açıkladığını yazıyor. 1908'de kurulan gazetenin tirajı 50 bine düşmüş. Yılda 15 milyon dolar zarar ediyormuş.
En büyük tirajlı Amerikan gazetesi USA Today, bin kişiyi işten çıkarmış. Kalanların ücretlerini dondurmuş.. Şirketin CEO'sunun maaşı da yüzde 17 indirilmiş.. Time ve Newsweek'ten sonra üçüncü haftalık dergi U.S. News artık 15 günde bir çıkacakmış. Haftalık dergi internette sürecekmiş.
Washington Post, hani Nixon'u deviren o ünlü gazete, 1.8 milyon tirajına rağmen zarar ediyormuş. Eli kulağında onun da internet gazetesi olması bekleniyormuş.
Ayakta kalmak için kenetlenmeliyiz. Anlamsız ve aptalca savaş yerine..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın