kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstifalar tartışılıyor

07.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
İstifalar tartışılıyor
Nuri ÇOLAKOĞLU (İstanbul 2010 AKBA eski Yürütme Kurulu Başkanı): "Bu istifaların nedenleri yazıldı, çizildi. İstifa eden dört kişi olarak konuşmama kararı aldık. Çünkü bu projeye inanıyoruz ve iyi bir yere gitmesini istiyoruz. Tartışma yaratmak istemiyoruz. Olayların gelişmesini bekliyoruz."

Eyüp ÖZGÜÇ (İstanbul 2010 AKBA Yürütme Kurulu Genel Sekreteri): "Yeni yapılarda bu tür istifalar yaşanabilir. Gelecek yeni ekipte de benzer şeyler olabilir. İstifalarla ilgili yorum yapmak istemiyorum."

Ahmet Emre BİLGİLİ (İstanbul 2010 AKBA Yürütme Kurulu Üyesi, İl Kültür Müdürü): "Bu dört kişi seçimle geldiği için istifa edebilir. Kurum temsilcileri istifa edemez ancak kurumları tarafından geri çekilebilir. İstifalar kişileri bağlar ancak İstanbul 2010 Kültür Başkenti açısından önemli bir yara olmuştur. Bundan büyük bir üzüntü duyuyorum. Keşke bu noktaya gelinmeseydi de İstanbul bundan zarar görmeseydi. İstanbul'a hizmetin aksayacak olmasından dolayı bu istifalardan rahatsızlık duydum. İstifa eden arkadaşlarla, Yürütme Kurulu'nda bir görüş ayrılığı içerisinde olmadığımızı biliyorum."

Serhan ADA (İstanbul 2010 AKBA Artistik Komitesi Kentsel Projeler ve Kent Kültürü Yönetmeni): "Yönetişim ve özerklik denilen şey bugünden yarına yapılanmalarla, iyi niyetlerle değil tartışarak ileri ve geri gidişlerle kurulacak. Bu tür tartışma ve kopuşların yaşanmasını doğal karşılıyorum. Önemli olan projede ilerleyebilmek."

Beral MADRA (İstanbul 2010 AKBA Artistik Komitesi Görsel Sanatlar Yönetmeni): "İstifaların nedeni siyasetle, içinden geçtiğimiz seçim süreciyle ilgili olabilir. Söylentilere göre, paranın yönetilememesi söz konusuysa, bütün dünyada da yönetilemediği açık. Parayı yönetelim diyen insanlar kimi zaman başarısız olabiliyor. Hele bir de kamu parasıysa. İhale yolsuzluklarının olacağını ise hiç tahmin etmiyorum. Bunlar komplo teorileri. İstifa eden tüm arkadaşlardan da çok memnunduk."