kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Topbaş taksicileri ziyaret etti

AA
Giriş Saati : 06.03.2009 15:27
Güncelleme : 06.03.2009 17:10
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. ..
Ziyarette taksicilerin sorunlarını dinleyen Topbaş, sorunların bir çoğunun plansız kentleşmeden kaynaklandığını söyledi.

''Taksici esnafının gece gündüz, yaz kış demeden zor şartlarda çalışarak evlerine ekmek götürmeye çalıştığını'' dile getiren Topbaş, İstanbul'un trafik sorununun çözümü için göreve geldikleri günden bu yana 189 yol ve kavşak düzenlemesi yaptıklarını bildirdi.

Topbaş, taksicilerin en büyük problemlerinden birinin ''korsan taksiler'' olduğunu vurgulayarak, ''Her yurttaşın ekmek yemesinden yanayız, ancak yasal yollardan... İstanbul'da şu anda var olan taksilerin sayısı yeterli, başka taksiye ihtiyaç zuhur etmiyor'' dedi.
Büyük kentlerde hafta sonları dışında bireysel araç kullanımı değil, taksilerin tercih edilmesi gerektiğini dile getiren Topbaş, taksici esnafının hizmet kalitesinin ve eğitiminin de büyük bir önem taşıdığını, kaliteli bir hizmetin tercih edilirliği artıracağını söyledi.

Topbaş, taksicilerin işlerini yaparken vergilerini ödediğini belirterek, Maliye Bakanına taksi yenilemelerinde ÖTV'nin indirilmesi konusundaki talepleri ilettiğini bildirdi.

RUHSAT HARÇLARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksici esnafının bir diğer sorununun da her yıl alınan ''ruhsat harçları'' olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''Kahvehane, lokanta, bakkal, kantinci gibi iş yerlerinde ruhsat harcı bir kere alınıyor. Taksici esnafına her sene 'gel ruhsat harcı öde' demek onları rahatsız ediyor. Aslında bu belediyeler için çok büyük paralar da değil. İstanbul'da 330 TL harç alınıyor, Bursa'da 500, İzmir'de 250 TL. Ruhsat harçları konusunda bir çalışma yapıyoruz. Biz bunu başarırsak, bütün Türkiye'de diğer belediyeleri de vatandaşlar sıkıştıracak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum, bu konuda gereken çalışmalar yapılacak, en iyi düzenleme en hızlı bir şekilde ortaya konacak. Taksicilerin haklarının korunması bizim görevimizdir.''
Ziyarette AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Oğuz Satıcı ve bazı partililer de hazır bulundu.