kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sezer: Asıl kriz mayısta geliyor

AA
Giriş Saati : 06.03.2009 15:26
Güncelleme : 06.03.2009 17:10
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, küresel krizin henüz Türkiye'de etkilerini göstermediğini, asıl krizin seçim sonrasında, Mayıs ayında etkili olacağını ileri sürdü...
Manisa'nın Soma ilçesinde, DSP İlçe binası önünde seçim otobüsünün üzerinden halka seslenen Sezer, hükümeti eleştirdi.

Kendilerinin seçim çalışmaları için tüm ülkeyi ilçe ilçe dolaştıklarını belirten Sezer, Başbakan Erdoğan'ın devletin uçağına binerek çevre illerden otobüsle toplanan kalabalıklara seslendiğini, daha sonra tekrar ''sırça köşküne'' döndüğünü savundu.

DSP'nin arkasında medya gücü bulunmadığını, vatandaşın durumuna ''uçaktan bakmadıklarını'' söyleyen Sezer, Türkiye'de büyük bir işsizlik sorunu yaşandığına dikkati çekti. Toplumun yarısının işsiz olduğunu öne süren Sezer, çiftçi ve esnafın kredi borçlarıyla mücadele ettiğini, ithalata dayalı ekonomi politikalarıyla yabancı ülkelerin vatandaşlarının desteklendiğini ifade etti.

Hükümetin, durumun ne kadar kötü olduğunun farkında olmadığını, her şeyi güllük gülistanlık gördüğünü bildiren Sezer, 1 yıl önce Başbakan Erdoğan ile görüşerek işsizliğe karşı tedbir alınması gerektiğini söylediğini, 5 maddelik bir önlem paketi önerdiğini anlattı.

''BAŞBAKAN, PEMBE TABLOLAR ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR''

Erdoğan'ın o zaman kendisine altyapının sağlam olduğunu, Türkiye'de mortgage kredisinin yaygın olmadığını, ABD'de çıkan mortgage krizinin Türkiye'yi etkilemeyeceğini savunduğunu anlatan Sezer, şöyle konuştu:
''(Hamdolsun teğet) geçti diyor. Daha geçmedi, yeni geliyor. Şu ana kadar yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, bu hükümetin yarattığı ekonomik sıkıntılar. Dışarıdan gelmekte olan kriz yolda, Mayıs ayında geliyor. Felaket tellallığı değil, uyarmak için söylüyorum. Esas kriz Mayıs'ta, seçim sonrası geliyor. Bunu da algılayamayan bir başbakan var. Pembe tablolar çizmeye devam ediyor. '6 yıl öncesinden çok daha iyi durumdayız' diyor. Yalanın batsın, atma Recep din kardeşiyiz.''

Vatandaşın fakirleşirken hükümete yakın çevrelerin zenginleştiğini, Başbakan Erdoğan'ın dünyanın en zengin 8. yöneticisi olduğunu iddia eden Sezer, işçilikten geldiğini söyleyen başbakanın zenginliğinin, Rahmi Koç ve Güler Sabancı ile karşılaştırılacak seviyeye geldiğini ileri sürdü.
CHP Genel Başkanı Baykal'ı da eleştiren Sezer, Baykal'ın Başbakan Erdoğan ile argo yarışına girmekten başka bir şey yapmadığını, solun önünü tıkadığını öne sürdü.