kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli'den Erdoğan'a eleştiri

Giriş Saati : 06.03.2009 17:18
Güncelleme : 06.03.2009 17:24
Yeni Haber
Sakarya'da Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklendi...
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin sanki Başbakan Recep Tayip Erdoğan iktidar olduktan sonra kurulduğu görüntüsü verildiğini belirterek, "Türkiye'de çok değerli şahsiyetler ülkeyi yönetirken Başbakan Recep Tayip Erdoğan Kasımpaşa'da mahalle arasında top oynuyordu" dedi.

Partisi tarafından Sakarya'da Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 yılında değil de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara geldiği 2002 yılında kurulduğu izlemini verildiğini ve 79 yılın inkar edildiğini savundu. Bahçeli şöyle konuştu: "O makamlar bu güne kadar çok sayıda insanı göreve çağırarak, hizmet ettirmiştir. Çok değerli şahsiyetler başbakanlık görevi yapmıştır. Sanki Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında kurulmamış da Recep Tayyip Erdoğan beyin iktidara geldiği 2002 yılında kurularak burada gördüğünüz her hizmetin kendisi tarafından yapıldığı iddiasıyla dolaşıyor. Şimdi bunu yaparken de 79 yılı inkar ediyor. Sayın Başbakan sen doğmadan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar var. Sen doğmadan Türkiye'yi yaşatanlar var. Sen doğmadan yoksulluğa itilmiş 13 milyon yaşlı ve kadından oluşan nüfusla savaş yorgunu bitkini insanların karın doyurabilecek hizmetleri ve yatırımları var. "
Başbakan'ın bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet edenleri inkar ettiğini iddia eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nasıl oluyor da Atatürk'ü inkar ediyorsun. Nasıl oluyor da rahmetli İnönü'yü inkar ediyorsun. Nasıl oluyor da rahmetli Celal Bayar'ı, Adnan Menderes'i inkar ediyorsun. Nasıl oluyor da rahmetli Turgut Özal'ı inkar ediyorsun. Nasıl oluyor da hala yaşayan Adalet Partisi'nin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel Beyi' inkar ediyorsun. Onlar bu ülkeyi karış karış dolaşırken sen Kasımpaşa'da da mahalle arasında top oynuyordun."

Başbakan'ın yalan karalama kampanyası sürdürdüğünü, herkesi küçük görerek çiftçiye 'al ananı git', memura bir başka şey söyleyerek, siyasi parti genel başkanlarına hakaret ederek siyaset yürütmeye çalıştığını savunan Bahçeli, "Kendisine cevap verilmesi halinde ise sanki yargı emrindeymiş gibi hemen avukatları çağırıyor, şuna bir hakaret davası açın diyor. Kendisi mağdur ve mahzun yönlerine bürünüyor. Bir utanmasa sizlerin huzurunda ağlayacak da kendisine yediremiyor." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)