kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''İsrail mallarına boykotu yasaklayan genelge'' iddiası

AA
Giriş Saati : 06.03.2009 15:27
Güncelleme : 06.03.2009 17:10
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, bakanlıkça ''İsrail mallarına boykotu yasaklayan genelge yayımlandığı'' iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. ..
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, bakanlıkça ''İsrail mallarına boykotu yasaklayan genelge yayımlandığı'' iddiasına ilişkin olarak, genelgede ''İsrail'in mallarının boykot edilmesi ya da edilmemesi gibi bir ifadeye asla yer verilmediği'' bildirildi.

''Açıklamanın yerel seçimler öncesinde, halkı yanıltmayı amaçlayan söz konusu yayın ve iddialara ilişkin olarak yapıldığı'' ifade edilerek, Türkiye'de yabancı sermaye yatırımlarının arttırılması ve teşvik edilmesi amacıyla kurulan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) konuyla ilgili bakanlığa başvurması üzerine böyle bir genelgenin yayınlandığı belirtildi.
Açıklamada, bakanlık kurumlarına gönderilen genelgenin bazı çevrelerce ''İsrail mallarına boykotu yasaklayan genelge'' olarak nitelendirildiği belirtilerek, ''Bazı yayın organları ve siyasi parti temsilcileri tarafından kasıtlı ve çarpık bir anlayışla aleyhimizde bir propaganda malzemesi olarak kullanılmak istenmektedir'' denildi.

''Genelgede Türkiye'nin ekonomik gücünün arttırılması, yatırımcı güveninin sağlanması, doğrudan yabancı yatımlara zarar verilmemesi, Türkiye'de sağlanan istihdam ve faaliyet gösteren yabancı yatırımcılardan alınan vergi gibi konuların ele alındığı'' ifade edilen açıklamada, ''Ancak İsrail'in mallarının boykot edilmesi ya da edilmemesi gibi bir ifadeye asla yer verilmediği'' belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Türkiye'ye ait üreticilere, firmalara ve yatırımcılara da 'İsrail firması' damgası vurarak bunları Gazze'deki saldırıların finansörü olarak itham eden yaklaşımlara okulların alet edilmemesi gerektiği vurgulanan genelgede, bu tutumun barış sürecine de zarar vereceği belirtilmiştir.
Sayın Bakanımızın Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında aldığı tavır gayet açıktır. İsrail'in Gazze'ye saldırmasının ardından belki de en duyarlı davranış tarafımızdan sergilenmiştir.

Başbakanımızın, hükümetimizin ve bizzat Sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Gazze konusundaki tavrı, tüm kamuoyu ve dünya tarafından bilindiği halde, söz konusu genelgenin çarpıtılması ve istismarı ile bu net duruşa gölge düşürülmeye çalışılması vicdansız, iz'ansız ve ahlak dışı olarak değerlendirilmektedir.

Yerel seçimlere yaklaşılan bu günlerde, bu genelgeden yola çıkarak yapılan kara propagandalara, yalan ve çarpıtma dolu zoraki yorumlara halkımızın pirim vermeyeceğine eminiz.''