kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İngiliz bakan, çevrecinin saldırısına uğradı

Giriş Saati : 06.03.2009 14:59
Güncelleme : 06.03.2009 17:43
Yeni Haber
İngiltere Ticaret Bakanı Lord Mandelson, çevreci bir kadının saldırısına uğradı.

Bakan Mandelson, düşük karbon salımını için geldiği konferansta "Plane Stupid" adlı gruptan olan bir kadının saldırısına maruz kaldı. Leila Deen adlı kadın, bakanın arabadan inmesi ardından yanına yaklaşarak yeşil kremayı suratına fırlattı. Olay yerinden hemen uzaklaşan Bakan Mandelson binaya girerken protestocu da olay yerinden yürüyerek uzaklaştı. BBC'ye konuşan protestocu Deen, Bakan Mandelson'un halk tarafından seçilmiş bir kişi olmadığını hatırlatarak havalimanında yeni pistin yapılmasına destek vererek dünya ve insanların yerine iş çevrelerinin çıkarları çerçevesinde hareket etiğini söyledi. Deen, Bakan Mandelson'a yaklaştığında bardakta yeşil krema olduğunu söylediğini de aktardı. "Direk müdahelenin" gerekli olduğunu savunan Deen, "Demokrasi başarısız olduğunda insanlara zarar vermediği ve güzel olduğu sürece her türlü yola başvurabilirsiniz." dedi.

Ticaret Bakanı Mandelson, bardağın içinde "daha kötü" birşey olmadığı için mutlu olduğunu belirtti. Meclise karşı sorumlu olduğunu belirten Mandelson, olay ile İngiltere'nin daha yeşil bir ekonomisi olması gerekliliğine dikkat çekildiğini vurguladı. Mandelson, "Demokrasilerde insanlar istediklerini söylerler. Ancak bunları suratıma fırlatmalarını değil söylemelerini tercih ederim." diye konuştu.

Bakan Mandelson da güvenliğin polisin işi olduğunu söyledi. Mandelson, Kuzey İrlanda bakanlığı yaptığı dönemlerdeki gibi, 24 saat güvenlik istemediğini de kaydetti.
Haberin fotoğrafları