kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Ahırkapı Meraklı Pazarı her hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında açık.

Ahırkapı'da merakımı giderdim

08.01.2009
"Yurtdışındaki 'flea market' konseptiyle, Türk antika pazarının iç içe geçmiş hali." Ahırkapı'da kurulan Meraklı Pazarı ile ilgili aynen böyle yazıyordu, okuduğum dergide.
Soğuk, yağmur, hafta sonu trafiği falan, vız gelirdi. Gidip görmem farzdı! Önce biraz faydalı bilgi: Ahırkapı'da, Armada Otel'in yanındaki kapalı alana kurulan pazara ulaşım, sahilden çok kolay. Otel görevlileri, özel aracıyla gidenler için de park konusunda çok yardımcı oluyorlar. Pazar, her hafta sonu, 10.00-18.00 saatleri arasında açık. İçeride, 10 ayrı dükkân stand kurmuş.
Katılımcı mağaza sayısının, zamanla artması bekleniyor. Havalar ısınınca pazarı sokağa taşıma ve gerçek bir 'flea market' yaratma düşünceleri de var.
Gelelim içeride neler olduğuna...
Bir kere hoş bir yerleştirme söz konusu. İlk dikkatimi çeken, hemen girişte kurulan Okan Kor standı.
Ahşap mobilyalardan gözümü zor aldığımı itiraf etmeliyim. Evim de kendi başına bir mobilya mağazasını andırdığı için, pazar için özel olarak Çanakkale'de üretilen şarap ve 10 TL'lik zeytinyağlarından aldım.
Hemen yanında, şair Salih Ecer de bir stand açmış. Kendisi başında olmasa bile antika eşyaları, suluboya resimleri ve atlasları "Biz buradayız," diye bağırıyordu. Cihangir'deki şirin atölye Afra da pazardaki yerini almıştı. Puflar ve dönem mobilyaları arasından en çok yastıkları beğendim ve tabii ki bir çift satın aldım. 25 TL'lik süs baykuşlar ise deli gibi alışveriş yapacağından korktuğu için bana eşlik edemeyen arkadaşıma hoş bir sürpriz oldu.

Kıyafet de var
Tünel'deki mağazasından iyi tanıdığım Takıl'ın gümüş takılarını zaten, bilen bilir.
Takıl'ın hemen yanında ise, bütün haşmetiyle Adil Can- Nursan Sanat Atölyesi'nin standı yer alıyordu. İznik çinileri mi dersiniz, Kütahya, Bizans, Selçuklu, Yunan seramikleri mi...
Yok yoktu resmen. En yoğun ilgiyi, Kuvayi Milliye döneminde, Atatürk'ü destekleyenlerin kapılarının üzerine astığı, ay-yıldızlı seramikler görüyormuş.
Diğer antikacılar da görülmeye değer. Tam, "Pazar kurulur da kılıkkıyafet olmaz mı?" diye düşünürken, Jessica Dafer standını gördüm.
Fransız markanın büyük beden kıyafetleri arasından kendime bir de triko elbise beğendim. Pazara daha sık uğramayı 'alışveriş ajanda'ma not ederek, olay yerinden ayrıldım.
Haberin fotoğrafları