kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Beyoğlu'nda bir Japon mağazası

15.01.2009
İstiklal Caddesi'nin çevresindeki favori butiklerimde değişiklikler olmuş. Mahalleye bir de yeni 'Japon stili mağazası' gelmiş.....
Geçen haftanın tamamını yüzde 80'lere varan Harvey Nichols indiriminde ve çeşitli alışveriş merkezlerinde geçirdim. Hafta sonu, biraz mekân ve hava değişikliğinin iyi geleceğini düşünerek, Beyoğlu'ndaki favori butiklerimin yolunu tuttum.
İlk durak, Galatasaray'daki Antijen.
Antijen'in ürünlerinde biraz değişiklik olmuş, Daha çok tişört ve spor kıyafetler üzerine yoğunlaşan mağaza, elbiselerin hakimiyeti altına girmiş. İsterseniz hazır alıyor, isterseniz kumaş götürüp kendiniz diktiriyorsunuz. Atölyelerini de mağazaya taşımışlar. Yakında dikiş workshop'larına başlayacaklarmış. İndirimlerle iyice dar boğaza sürüklenen ev ekonomimi kurtaracak şey, biraz biçki-dikiş bilgisi olabilir. Dikiş makinesi alışverişine çıkacağım günü şimdiden iple çekmeye başladım bile! Antijen'in hemen yanı başında yer alan Chic'in adı, Lazy olmuş. Japonya'dan ithal ettikleri aksesuarlar ve farklı kıyafetleriyle bilinen marka, yurtdışına açılmak için isim değiştirmek zorunda kalmış. Ama ürünler aynı. Biraz küpe ve kolyeye tamah etmeye karar vermişken, gözüm ekru Max Mara elbiseye takıldı. 135 TL'ye inmiş fiyatı. Hemen aldım tabii ki, kaçar mı!

JEANLERİYLE ÜNLÜ
Japonya demişken, Meşrutiyet Caddesi'nde yepyeni bir butik peydah olmuş. Japon sokak stili üzerine yoğunlaşan Edo'da, Japon kültürünü yansıtan kimono, el yapımı bebek gibi geleneksel ürünler de var. Ama benim gibi Japon gençlerine gıptayla bakanlardansanız, Edo sizi hayal kırıklığına uğratmayacak.
Fiyatlar 5 TL'den başlıyor. İlk iş, kasanın yanında duran 6 TL'lik anime baskılı mendillerden birkaç adet edinmek oldu.
Mağazaya tahminimden daha çok ilgi var. Çok beğendiğim el yapımı baskılardan bir tane kalmış bu yüzden. Siyah-beyaz tütülere, saçaklı botlara ve şapkalara bayıldım.
Etraftaki tek renk taytlardan sıkılanlar, burada farklı modeller bulabilir. Çoraplar da keza, çok renkli ve Harakuju bölgesindeki gençleri aratmayacak kadar değişik.
Mağazada, birkaç model jean de var! Sevgili alışverişkolik dostlarım hemen anlamışlardır. Bilmeyenler için de açıklayayım; Japon jeanleri kaliteleri ve dayanıklıklarıyla ünlüdür. Her kadının gardırobunda muhakkak bulunması gereken parçalardandır... Yolunuz düşerse Edo'dakilere mutlaka bir bakın.

HER BİRİNDEN TEK
Çoban yelek ve montların imitasyon kürklüleriyle yünlü modelleri çok hoş. Japon tasarımcı Narita'nın her biri tek olan kıyafetleri, benim gibi pişti olma korkusuyla yaşayanlara rahat soluk aldırıyor.
Çanta çeşidi de çok. Zincir saplı çantalar, favorim. Fiyonk şeklinde olanında karar kıldım.
Soğuk günler için 32 TL'ye, tüylü kulak koruyucularından da bir adet edindim. Edo'da renk renk ve farklı formlarda bir sürü güneş gözlüğü de bulunuyor. Hatta inanır mısınız, hani şu yazın çok moda olan ponjurlu gözlüklerin orijinallerinden bile var!
Haberin fotoğrafları