kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Demokrasinin en güzel dönemi

En sade vatanda.ın siyasetçi nezdinde önem kazandığı, adeta ayaklarının altına kırmızı halılar dö.endiği seçim dönemi geldi. Ama karar vermek zor.
Seçimler, demokrasi denen şeyin en güzel dönemidir.
Halk ya da seçmen, ne derseniz deyin, kitlenin, sokaktaki adamın siyaset ve siyasetçi nezdinde önem kazandığı, sade vatandaşa en parlak vaadlerin birbirini izlediği, adeta sıradan insanın ayağının altına kırmızı halılar döşendiği bir dönem. Ne yazık ki çok nadir: Sadece dört-beş yılda bir gelen...
Peki, kime oy vereceğinizi düşündünüz mü? Kendi adıma, en azından yerel seçim denen fırsatta ideolojik bağlılıkları bir yana atmak, adayların kimliğine, ne deyip neler vaad ettiklerine dikkatle bakmak ve sonuç olarak gerçek yaşamımızı onca etkileyecek bu konuda en iyisini seçmek isterim. Ama o da hiç kolay değil.
Örneğin İstanbul seçimlerinde, CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük sempati duyuyorum. O 'pembe panter' hali, o hiç bozulmamış dürüstlüğü, o halka yakın kimliği beni büyülüyor. Ama gerçekçi olarak bakıyorum da, Kemal Bey İstanbul gibi dev bir kentin sorunlarını öğrenene kadar kim bilir kaç yıl geçecek... Oysa bu kenti beş yıl yönetmiş ve artık uzmanı olmuş bir Kadir Topbaş'ı gözden çıkarmak kolay mı? Şişli'de oturanlar için elbette Mustafa Sarıgül'e, Beyoğlu için karınca gibi çalışkan Ahmet Misbah Demircan'a alternatif düşünmek zor. Ama biz Beşiktaşlılar ne yapalım? Geçen dönemde İsmail Ünal'dan çok memnun kaldık; bölgeye yepyeni meydanlar kazandırması, yollara bakımı, sanatı ve sanatçıyı gerçek anlamda himayesine alması. Ama bir önceki dönemin başkanı, Beşiktaş'ta sayısız park açan ve yeşili çoğaltan çalışkan başkan Ayfer Atay, bu kez DSP adayı olarak karşımıza çıkmaz mı? Gel de karar ver... İşte böyle. Umarım halkımız ülkenin dört bir köşesinde oyunu gerçek bir bilinçle kullanır ve her yerde en çok hizmet verecek insanlar işbaşına gelir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın