kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kayak mevsimi geldi!

22.01.2009
Alışveriş için bahane çok! Bu hafta da kayak malzemeleri nerede, kaça satılıyor, nerelerde indirim var, araştırdım.....
Gelecek hafta 10 yıl aradan sonra, yeniden kayağa başlıyorum.
Pistlere dönüşümün, teknik kısmından çok emin değilim. "Aynı bisiklete binmek gibi, unutulmuyor," diyorlar ama yine de dikkati artistik becerilerden uzaklaştırıp kıyafetlere çekmekte fayda var. Maksat, alışveriş olsun zaten, değil mi! En önemli kural, alışverişi kayak merkezine bırakmamak. Fiyatlar, rakımla doğru orantılı! Oraya mahkum olduğunuz için gözünüzün yaşına bakmıyorlar. "Her türlü hava koşulu için önlem almak şart," diyor ve alışverişimin ilk durağı olan Marks&Spencer'a uğruyorum. Uzun kollular 39, yarım kollular 29, pantolon içlikleri ise 39 TL. 'Üç al bir öde' sayesinde gri, siyah ve krem içliklerden birer tane alıyorum.

Çocuk setlerinde indirim
Sırada Intersport var. Mağazalar çok büyük olduğu için çeşit de bol; umutluyum. O'Neill montların fiyatı 249 ile 350 TL arasında değişiyor.
Daysee, en hesaplı marka; 129 TL'ye pantolon, 247 TL'ye de montlar var.
Termal içlik ile montumun arasına giymek için 29 TL'lik polarlardan alıyorum iki tane. Ben dağda kiralamayı düşünüyorum ama kayak almayı düşünenler, Intersport'lara mutlaka uğramalı. Kayak, baton, ayakkabı ve bağlama setleri 697 TL.
Çocuk setleri ise 399 TL'ye düşmüş! Hemen oracıkta doldurduğunuz Intersport kartına yüzde 8 indirim de var! Stella McCartney'nin adidas için yaptığı tuluma bayıldım! Bedeni olsaydı, krem rengini hiç düşünmeden alırdım. Bir de Nike'a bakayım dedim. Nike'ın da çok hoş bir kayak koleksiyonu varmış meğer! Pembe ACG mont 529, siyah pantolon 296, bereler ise ortalama 30 TL. Yüzde 20 de indirim var.
İstanbullular, Akmerkez'deki Sport Works'e de bir bakmalı. Kayak sonrası giymek için Ugg'ları öneriyorlar. Metalik modelleri 516, nubukları ise 476 TL.'den satıyorlar. Buradaki indirim ise yüzde 25.

Kırmızı ve fuşya moda
Kayak denince, 20 yıllık ekstrem spor mağazası olan Sport Point Extreme'i atlamak olmaz. Birçok şehirde şubesi olan mağazada hem renk, hem model, hem de marka bolluğu var (www.spx.com).
Eldivenler 89-199, gözlükler 49-194 ve soğuk havalardaki can yoldaşınız kar maskeleri de 29-39 TL arasında değişiyor. En ucuz pantolon 249, mont ise 399 TL. Apres ski'ler 119 TL'den başlıyor. Nakit ödemede yüzde 10 indirim uyguluyorlar. Bu arada, bu yılın kayak modasını da soruyorum. Kadınlarda kırmızı, fuşya, pembe ve yeşil, erkeklerde ise siyah, gri ve kahverengi kıyafetler revaçtaymış.
Tüm bu mağazalarda snowboard kıyafetleri de satılıyor, bilginize.
Haberin fotoğrafları