kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sportif bir hayat tarzına sahip olan Madonna'yı gün içinde eşofmansız görmek zor.

Eşofmanın yeri neresi?

MELİS D. ÇALAPKULU
29.01.2009
Bir zamanlar sadece spor yaparken giyilen eşofmanlar önce evde pijamaların yerini aldı, ardından da şıklaşıp sokağa taştı. Peki bu 'gündelik' eşofman bombardımanı göze ne kadar hitap ediyor?..
Pek çok Türk vatandaşının gündelik hayatına Turgut-Semra Özal çiftiyle birlikte giren eşofman, bir zamanlar sadece spor yaparken giyilirken, artık bir oyunun galasına bile damgasını vurabiliyor. Şekil 1, örnek A: Şahan Gökbakar. Gökbakar, geçen hafta bir arkadaşının Sen Olmasaydın adlı oyununun galasına 'samimiyet' gerekçesiyle eşofmanla gitti ama 'Recep İvedik Şahan' benzetmesinden de kurtulamadı. Yine geçen haftaki Avrupa Yakası'nda ise Tanrıverdi'nin (Sarp Apak) eşofman bağımlılığına ve bu bağımlılık nedeniyle sevgilisi Fatoş'la arasının bozulmasına şahit olduk. Fatoş, sevgilisinin her yere eşofmanla gitmesini aşklarında heyecanın kaybolmasına, saygısızlığa yoruyordu. Gerçekten de hâlâ kimileri eşofmanı 'lakayıt' bir giysi olarak değerlendirse de Madonna'dan Paris Hilton'a, Ashton Kutcher'dan Justin Timberlake'e kadar pek çok ünlü gündelik yaşamlarında eşofmanın rahatlığından vazgeçemiyor. Elbette giydikleri eşofmanın aynı zamanda 'şık' olmasına dikkat ederek... Örneğin Paris Hilton sürekli eşofman altı giyiyor; özellikle pembe renkler favorisi. Madonna ise adidas eşofmanlarını üzerinden çıkarmıyor. Modanın yeni dâhi çocuğu Alexander Wang'ın ilkbahar-yaz koleksiyonunu topuklu ayakkabılarla tamamlanan gri eşofmanlar süslüyor. Aldığımız bilgilere göre İngiltere'de eşofman partileri de çok moda olmuş. Hatta yılbaşı akşamları geleneksel olarak eşofman temalı partiler düzenlenmeye başlanmış. Rahatına düşkünlerin yeni yıla da rahat rahat girme hakkı olmalı tabii. Ülkemizde de kimi markalar, artık 'modaseverlerin' tercihlerini sıkça rahat olandan yana kullandıklarını keşfetmiş durumda. Nike, Puma, adidas, FTS 64 ve GAP, çok çeşitli ve renkli eşofmanlar sunuyor.

SADECE GENÇLER ALMIYOR
Ayrıca Escada'daki renk renk modellerin yanı sıra Harvey Nichols'da Juicy Couture markalı şık eşofmanlar satılıyor. Eva Longoria, Jessica Simpson, Sienna Miller, Colin Farrell, Brad Pitt ve Jessica Alba'nın üstünden çıkarmadığı bu eşofmanları, giyimine kuşamına düşkün Türk kadınları da bayıla bayıla alıyor. Harvey Nichols yetkilileri, indirimsiz fiyatları 180-350 TL arasında değişen Juicy Couture eşofmanların, mağaza içinde en çok ilgi gören, 'bestseller' markalardan biri olduğunu söylüyor. "Şeker gibi renkleri nedeniyle ve yumuşak dokusuyla ön plana çıktığı için tercih ediliyor. Sadece gençler değil, üst yaşlardan da çok sayıda alıcısı var," diyorlar. Yine rahat, sade ama şık kıyafetleriyle dikkat çeken Nu&Nu mağazalarında da eşofmana benzeyen ve gündelik hayatta giyilen altlar bulmak mümkün.
Haberin fotoğrafları