kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Dantel ve fırfır, kıyafetlere romantik bir hava veriyor.

Sandıktan yeni çıkmış modern kıyafetler

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
08.01.2009
Aslı Güler'in dantel ve fiyonk detaylı tasarımları, vintage görünümden hoşlananlara sesleniyor. Neşeli kıyafetler de tasarlayan Güler için öncelik kıyafetlerin rahatlığı..
Deniz Berdan'ın yılbaşı gecesi giydiği ve çok konuşulan kıyafeti hayli eğlenceliydi aslında. Ama yaratıcılıktan uzaktı. Çünkü 'biz bunu daha önce görmüştük'. Önce Aslı Güler'in Maçka'daki tasarım ofisinde, ardından da Trend Show'da sunduğu defilede izlemiştik iskambil kâğıtlı kıyafetleri...
Aslı Güler, Selim Triko, İpekyol gibi yerel markalar için çalışmış; şu anda da Zara, Mexx, Topshop gibi markalara ürün yapan bir tasarımcı. ODTÜ'de Şehir Planlama eğitimi alan Güler, kendi kıyafetlerini kendisi tasarlayıp dikmeye başladığı gün anlamış, modacı olacağını.
Kalkıp Londra'daki Central Saint Martins'e gitmiş ve tasarım kurslarına katılmış. Dönüşte de fiilen Selim Triko'yla başladığı mesleğini, bugün Maçka'daki tasarım ofisinde devam ettiriyor.
Güler, kendi adı altında tasarım yapmaya, geçtiğimiz yılki Galatamoda zamanında karar vermiş. Diğer firmalar için çalışırken kendisini yeterince ifade edemediğini düşündüğü için, tamamen 'Aslı Güler' olan bir koleksiyon hazırlamış. 'Grandma's Closet' adını verdiği bu koleksiyondan parçalar, Maçka'daki ofisinde de halen mevcut. Anneannesinin dantel ve aplikelerinden esinlenerek hazırladığı kıyafetler, sanki sandıktan yeni çıkmış gibi görünüyor.
Mayıs ayndaki Galatamoda için hazırladığı koleksiyonun ise çoğu tükenmiş. Bu sırada Bil's markasıyla tanışan Güler'in tasarımları, artık Bilstore mağazalarında da satılıyor.

Dekolte yok, rahatlık ön planda
Modernize edilmiş vintage görünümlü bir tarzı olan Güler, özellikle fiyonk ve dantel detaylarını mutlaka her sezon kullanıyor. Tasarım yaptığı diğer markalar için trendleri takip ettiğini söylese de, Aslı Güler markası için içindeki sesi dinlediğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor; "Öncelikle kalıplar çok rahat, kumaşlar da çok akışkan.
Koleksiyonlarımda asla seksi dekolteler veya daracık elbiseler göremezsiniz. Rahatına düşkün, eğlenmeyi seven, güzel görünmek isteyen ama kıyafetleri çok da ciddiye almayan her yaştan kadın, 'Aslı kadını'dır."
Haberin fotoğrafları