kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ünüvar: Ceyhan-Yumurtalık bölgesinde de havaalanına ihtiyaç var

İHA
Giriş Saati : 05.03.2009 09:29
Güncelleme : 05.03.2009 18:04
Yeni Haber
Mersin sınırları içerisinde yapılması planlanan "Uluslararası Çukurova Havaalanı"yla ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'yla enerji üssü haline gelen Ceyhan-Yumurtalık bölgesinde de kargo uçaklarının inebileceği bölgesel nitelikte bir havaalanına ihtiyaç olduğunu söyledi.
Mersin'in Tarsus ilçesinde yapılacak "Uluslararası Çukurova Havaalanı"nın faaliyete geçmesiyle Adana Havalimanı'nın fonksiyonunu yitireceği ve kapatılacağı iddialarıyla başlayan tartışmalar iki kenti karşı karşıya getirirken, AK Parti Milletvekili Ünüvar, Adana'da, havaalanı tartışmalarına sıkıştırılmış bir seçim kampanyası yürütüldüğünü savundu.
Adana Havalimanı'nın Mersin'e taşınacağı spekülasyonlarının kendilerini üzdüğünü belirten Ünüvar, "Adana Havalimanı'nın taşınması bir yana, daha da geliştirilmesi gibi bir durum söz konusu olacak. Biz bunu açıklıyoruz, ama bazıları havaalanı tartışmasına sıkıştırıp seçim kampanyasını öyle götürmeye çalışıyor. Ben Adana adına gerçekten üzülüyorum. Bu tartışmanın ötesinde Adana'yı düşünmek ve Adana'nın gelecek vizyonunun ortaya konacağı bir tartışmanın yürütülmesi gerekiyor" dedi.

Mersin sınırları içerisinde havaalanı yapılacak olmasının, Adana Havalimanı'nın kapanacağı anlamına gelmediğini ifade eden Ünüvar, "Adana Havalimanı faaliyette, faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor ve devam ettirecek. Bu açık ve net. Bunu Ulaştırma Bakanlığı da açıkladı" diye konuştu.

Havaalanının bir ticari potansiyelinin olduğununun kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Ünüvar, "Havaalanı uçaklar inip kalkarsa bir fonksiyon icra eder. Nitekim geçmişte gördük. Fonksiyonel olmayan pek çok havaalanı vardı. Uçaklar inip kalkmıyordu. Kuleler, hizmet binaları boş, pist boş. Biz şöyle bir tarz ortaya koyduk. Dedik ki; havaalanı varsa biz bunu fonksiyonel hale getireceğiz. Bunu da birçok yerde başardık" ifadelerini kullandı.

Adana bölgesine bakıldığında, bölgenin enerjiyle ilgili çok önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Ünüvar, şunları söyledi:
"İleride bu bölgede; hem nüfus hem etkinlik hem üretim hem turizm olarak çok ciddi bir potansiyelin olacağı açık. Mesela Ceyhan-Yumurtalık bölgesinde de bölgesel nitelikte, özellikle kargo amaçlı, yük taşıma ve orada üretilen ürünlerin yurt dışına gönderildiği, yurt dışından malzemelerin o bölgeye gelmesi adına bölgesel nitelikte bir havalanına ihtiyacımız var. Bu bir fizibilite çalışmasıdır, bu çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Yani ihtiyaç olan yerde tabii ki yeni havaalanları yapılacaktır. Şunu açıkça söylüyorum ki Adana Havalimanı yerinde kalmaya devam edecek, kapasitesini daha da artırarak işlevselliğini sürdürecek."