kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: İdeolojiler karın doyurmuyor

Erdal ÇARBOĞA
05.03.2009
Bergama'da halka hitap eden Başbakan "Size ideoloji anlatmıyorum. İdeoloji değil, hizmet yaşam standardını değiştirip karın doyuruyor" dedi..
İzmir'in Bergama ilçesinde 98 projenin toplu açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ideolojilerin karın doyurmadığını ve insanın yaşam standardını değiştirmediğini söyleyerek, "İnsanın yaşam standardını hizmet değiştiriyor, hizmet. Bunun için biz ideolojik siyaset değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. İşte bizim diğerlerinden farkımız bu" dedi. Yerel seçim çalışmalarını sürdüren ve bu çerçevede önceki geceyi İzmir'de geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün toplu açılışlar için Başbakanlığa ait "OBA" helikopteriyle Bergama'ya gitti. Bergama Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan "Türkiye genelinde 233 hastane, 196 hastane ek binası, 785 sağlık ocağı inşa ettik ve bunların hepsini hizmete açtık. Bakın ben size ideoloji anlatmıyorum ve buradan ideolojik yayın yapmıyorum, hizmet anlatıyorum. İdeolojiler karın doyurmuyor, ideolojiler insanın yaşam standardını değiştirmiyor. Hizmet değiştiriyor, hizmet" diye konuştu. Bergama'ya yaptıkları hizmetleri de anlatan Erdoğan, "Bir de bize çevreci değilsiniz diyorlar. Oysa en iyi çevreci biziz. Bunu da Kyoto Protokolü'ne imza atarak gösterdik" dedi. Başbakan Erdoğan, işsizliğe öneri olarak CHP tarafından ortaya konulan paketin, bu ülkenin kaymak takımına destekten başka bir şey olmadığını belirterek, "Bu oyuna gelmeyiz'' şeklinde konuştu.

'ÇEVRECİYİZ' MESAJI
Başbakan, çevre sorunlarına duyarlılığı ile tanınan Bergama'da "Bir de bize çevreci değilsiniz diyorlar. Oysa en iyi çevreci biziz" dedi.Erdoğan'ın Manisa ve Bergama mitinglerine eşiEmine Erdoğan da katıldı.