kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TBMM'de bu hafta

AA
Giriş Saati : 23.02.2009 14:12
Güncelleme : 23.02.2009 17:39
Yeni Haber
Meclis, yoğun bir gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.
Mecliste ''Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'' kurulması, KOSGEB'in hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere de destek sağlamasını içeren düzenlemeler, bu hafta TBMM'nin önemli gündem konularını oluşturacak.

TBMM Genel Kurulunda, 24 Şubat salı günü, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifi görüşülecek.

Teklif, kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten 10 yıl geçtikten sonra bu tutanaklarda belirtilen haklara, sınırlandırma ve tespitlere yönelik olarak kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanılarak itiraz edilemeyeceği ve dava açılamayacağına ilişkin sınırlamanın kapsamına, devlet ya da diğer kamu tüzel kişiliklerinin de dahil edilmesini öngörüyor.

Bu teklifin ardından görüşmeleri yarım kalan, Mecliste ''Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'' kurulmasını içeren yasa teklifine devam edilecek. 3 maddesi görüşülen teklif, kurulacak komisyonun, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik Türkiye ve uluslararası alandaki gelişmeleri izlemek, bu gelişmeler konusunda TBMM'yi bilgelendirmek, kendisine esas veya tali olarak havale edilen kanun tasarı ve teklifleri ile kanun hükmünde kararnameler hakkında ihtisas komisyonlarına görüş sunmasını içeriyor.

Bu teklifin ardından, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarı, hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasına imkan sağlıyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç'ın, Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapılması hakkındaki yasa teklifi de Genel Kurulda görüşülecek. Teklifle, ticari veya özel kullanıma tahsisli gemi, deniz ve iç su araçlarının malikleri veya işletenlerine, Denizcilik Müsteşarlığınca liman başkanlıkları bünyesinde oluşturulacak bağlama kütüğüne gemi, deniz ve iç su araçlarını kaydettirme zorunluluğu getiriyor.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu İle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının da bu hafta ele alınması bekleniyor. Tasarıyla, özel kreş ve gündüz bakımevlerinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak ve bu Bakanlıkça belirlenen esaslar dahilinde açılması ve işletilmesi için ilgili yasalarda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

TBMM Genel Kurulunda, 26 Şubat Perşembe günü ise çalışmalarını tamamlayan uyuşturucu araştırma komisyonunun raporu görüşülecek, ardından bir saat süreyle sözlü soru önergeleri yanıtlanacak.
Genel Kurul; 24 Şubat salı günü 15.00-20.00, 25 Şubat çarşamba ve 26 Şubat perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.
TBMM Dışişleri Komisyonu, 25 Şubat Çarşamba günü Türkiye ile Yemen ve Tunus arasında imzalanan bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair yasa tasarılarını görüşecek.