kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadın vekiller, pantolon yasağının kaldırılmasından memnun

AA
Giriş Saati : 23.02.2009 14:16
Güncelleme : 23.02.2009 17:39
Yeni Haber
Kadın milletvekilleri, TBMM İçtüzüğünde yapılacak değişiklikle kendilerine getirilen pantolon serbestliğinden memnun.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Meclis İçtüzüğünden, öncelikli olarak, milletvekillerinin daha kolay ve daha fazla konuşma imkanına kavuşturulmasını beklediğini söyledi.

Mecliste Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulurken, kıyafet konusunda da kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması gerektiğini dile getiren Arıtman, ''Erkekler pantolon giyebiliyorsa, kadınlar da giyebilmeli'' dedi.

Pantolonun, çalışan kadınlar için uygun, rahat bir giyim tarzı ve özgürlük olduğunu anlatan Arıtman, kendisinin de pantolon giymeyi sevdiğini belirtti. Milletvekili olmadan önce genel olarak pantolon-ceket giydiğini ifade eden Arıtman, ''İlk CHP grubuna pantolonla katılmıştım. Genel Kurula girerken de pantolon giydiğim için uyarıldım'' diye konuştu.

''SOĞUK GÜNLERDE İYİ OLUYOR''

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, pantolonun, bir rahatlık ve aynı zamanda çeşitlilik olduğunu ifade etti.

Bal, etek giyme zorunluluğunun ortadan kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti ''iyi oldu'' şeklinde dile getirdi.

''Hele hele soğuk günlerde pantolon çok daha iyi oluyor'' diyen Bal, daha önce öğretim üyeliği sırasında ve Meclis dışında genellikle pantolon giydiğini belirtti. Bal, milletvekili seçildiğinde gardırobunda neredeyse hiç pantolonun bulunmadığını anlatarak, etekli döpiyes diktirmek zorunda kaldığını söyledi.

Bal, pantolonda da ölçü olması gerektiğini, milletvekillerinin de buna uyacağına inandığını ifade etti.

''ÖZGÜRLÜKLER AÇISINDAN DOĞRU DEĞİL''

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, kimseye, ne giyeceğinin tarif edilmemesi gerektiğini belirterek, ''İnsanlar, hele hele milletvekili olarak Meclise gelenler, nerede ne giyeceğini bilecek düzeydedir'' dedi.
Bu konuda bir düzenleme yaparak, ''onu giyme, bunu giy...'' demenin, hak ve özgürlükler açısından doğru olmadığını vurgulayan Kışanak, pantolon giyme yasağının kaldırılmasını ''çok demokratik ve olumlu'' bulduğunu ifade etti. Kışanak, pantolon giymeyi çok sevdiğini dile getirerek, bu düzenlemenin kendisi için özgürlük olduğunu söyledi.