kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mehmet Ali Şahin

Şezlong yasası değişiyor, turizmci hapisten kurtuluyor

Talat ÖZTUZSUZ ANTALYA
22.02.2009
Adalet Bakanı Şahin, turizmcileri işgalci olmaktan kurtaracak yasanın çarşamba Meclis'e geleceğini, elinde tapu olmasına karşın iptal davası açılanların sorununu çözeceklerini söyledi..
Kamuoyunda şezlong yasası olarak bilinen Tapu Kadastro Kanunu'nun 12. maddesi ve TCK'nin 154'üncü maddesi gereğince kıyılara yönelik kullanım hakkını suç gösteren yasada değişiklik çarşamba günü meclis gündemine geliyor. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'na gelecek tapu kanunu yasasında, hazinenin tapu iptal davalarını engellemeye ve turizmcileri işgalci olmaktan çıkaracak değişiklikler yapılacağını söyledi. Tapu Kanunu'nun 12. maddesine bir fıkra ekleyen veya değişiklik yapan bir teklif sunacaklarını belirten Şahin, "Kamu kurum ve kuruluşları da, 'Hazine de 10 yıllık zaman aşımı kuralına uymalıdır' şeklinde bir düzenleme olacak. Çünkü Yargıtay, daha sonra da görüş değiştirerek 'Hazine mülklerine karşı zaman aşımı geçersizdir' dediği için 50 yıllık tapular iptal edilmeye başladı. Biz tıpkı özel şahıslarda olduğu gibi 10 yıllık zaman aşımını Hazine için de getiriyoruz. Böylece vatandaşlarımızın aleyhine 20 yıl, 50 yıl sonra dava açılmasının önü kesilecektir.'' dedi.

'DAVALAR DÜŞECEK'
Bakan Şahin, düzenlemeyle ecrimisil ödeyerek 2B arazilerini kullanan turizmciler hakkında açılmış davaların da düşeceğini kaydetti. Şahin,turizmcilerin ecrimisil ödemeleri halinde haklarındaki davaların düşmesi, ödemeye devam ettikleri takdirde de Maliye, Defterdarlık ve Hazine'nin dava açılmasını önleyici bir düzenleme daha yaptıklarını kaydetti.