kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Osmanlı tokadı

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 23.02.2009 08:57
Güncelleme : 23.02.2009 22:50
Yeni Haber
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda ligin son sırasında yer alan Kocaelispor'a 5-2 gibi tarihi bir farkla mağlup olmanın şokunu yaşıyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini Kocaelispor'dan aldı.

GALATASARAY - KOCAELİSPOR KARŞILAŞMASINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

EBRU KILIÇOĞLU: BORDEAUX DERKEN MORARDI (SABAH)

Bordeaux maçını düşünen ve 5 asını yedek bırakan Skibbe'nin üçlü defans ısrarı, Galatasaray'ı hezimete götürdü.

'Varyete' var bu akşam Ali Sami Yen stadında! Ligin dibinde yosun tutmuş, toplam 3 galibiyetiyle 'sezon bitse de düşsem' tadındaki Kocaelispor 'anlı şanlı, Lincoln ve Kewell'lı şampiyonluk namzeti Galatasaray'a karşı! Özetle, Kocaeli direnecek, sonra şerefli bir yenilgi alacak, dibine dönecek!!!

Kocaeli olmayacağı hak ederek bir de 5 golle oldurunca, Ali Sami Yen'de de yıllardır olmayan oluyor: Taraftar hocasını ısrarla istifaya davet ediyor, futbolcusunu yuhalıyor!

LEVENT TÜZEMEN: SORUN TAZMİNAT MI? (SABAH)

Eğer sorun Skibbe'nin tazminatındaysa, ben daha geç olmadan "Verin gitsin" derim. Eğer Skibbe'nin Galatasaray'a verdiği zararı yönetim hala göremiyorsa yarın daha büyük felaketlerin baş sorumluları olur.. Beni eleştirenlere bir kez daha söylüyorum; Skibbe gibi sokak kemancısından pahalı ve kaliteli Galatasaray orkestrasına "Şef" olmaaaazzz.

Kocaeli önüne tam kadro çıkacaksın, skor avantajını eline geçirdikten sonra istediğin değişikliği yaparsın. Skibbe'nin son icatlarına bakın..

Tabii ki; suç sadece Skibbe'de değil.. Suç, yetersizliğini görmesine hatta kendi aralarında "Bu hoca bu işi bilmiyor" diye konuşup isyan etmelerine rağmen Skibbe'nin arkasında duran G.Saray Yönetimi'nde..

Sonuç; Skibbe ısrarı Şampiyonlar Ligi ve Fortis Kupası'ndan sonra şampiyonluk treninin kaçmasına neden oldu.

İSMET TONGO: VALLA BRAVO (FOTOMAÇ)

Dünyanın hangi liginde olursa olsun bir takımı bu hale getiren teknik direktörün arkasında hiç kimse durmaz. Yönetim kurulları da asla ona sahip çıkmaz. Sezon başından beri hep yaptığının arkasında duran Polat yönetimi merak ediyorum bu maçın yorumunu nasıl yapacak. Tabelaya TV'lerde dikkatle baktınız mı, 2-5 yazıyordu. Bu Galatasaray için utanç verici bir sonuçtur.

Galatasaray'ın üçlü defansı yürekler acısı haldeydi. Ayakta duran tek adam Mehmet Topal'dı. Meira'nın kafası transferdeydi. Lincoln gol attı ama o da yoktu. Kewell sakatlıktan yeni kurtulduğu için pek riske girmiyordu. Barış, Ümit ve Nonda bana göre iki yıldızdan öteye gitmeyen adamlardı. Galatasaraylılar bu maçla ilgili sakın ha mazeret aramasınlar. Suçlu kendileridir. Ne hakem, ne de başka bir şey. Dünyada gol atacağım diye rakip sahaya yerleşip defansını boş bırakan takım hep böyle 5 gol yemiştir.

ŞÜKRÜ KANBER: ÖLDÜREN SEVGİ (FOTOMAÇ)

Rakibi küçümsersen, oynamadan galip geldiğini varsayarsan böyle şoklara hazır olmak lazım. İlk yarı tabelada yazan skor kimsenin beklemediği bir sonuçtu. Skibbe'yi çıkardığı 11 için eleştirmiyorum. Dört gün sonra Bordeaux rövanşı var, rotasyonu yapması doğal. Doğal olmayan şu; zaten kadro değişimine gitmişken bir de 3-5-2 gibi artık günümüz futbolunda mecburiyetlerin dışında başvurulmayan bir taktik ile sahaya çıkması.

Kendisini çok seven oyuncuları ile kenetlenen Skibbe, bir zamanlar Avrupa'yı titreten Mecidiyeköy arenasını köy merasına çevirdi. Olmaz olsun böyle sevgi, futbolu sevgiyle değil profesyonel ahlak ile oynayacaksınız.. Böyle rezalet bir skorla, başınız eğik, gururunuz yıkılmış vaziyette stadı terk edersiniz... Tek teselli: İyi ki varsın Cevat hoca!

YAŞAR YALÇIN: SKİBBE'NİN ESERİ (FOTOMAÇ)

Skibbe'yi anlamak mümkün değil. Bordeaux maçına 4 gün var ama hoca kalkmış adam dinlendiriyor. Kocaelispor zayıf takım ya! Denizlispor, deplasmanda Trabzon'u yenmiş, Gençlerbirliği de Fenerbahçe'yi... Sen hâlâ ligde zayıf takım var zihniyetindesin.

Bordeaux maçında denediği üçlü defansı Kocaeli karşılaşmasında da denemeye kalkan Skibbe ilk yarıda darmadağın oldu.

Herkes Galatasaray'dan gol beklerken Kocaelispor, 3. golünü bulup farkı ikiye çıkardı. Skibbe bu defa son kozunu oynayarak Baros'u oyuna aldı. Ama iş işten çoktan geçmişti. Farkı bire indirdiler. Daha sonra Baros penaltı atışından yararlanamayınca Kocaelispor, 4. golü bularak farkı ikiye çıkardı. Bu arada Servet de sakatlandı mecburen oyunu terk edince 3 oyuncu değişikliğini yapan Alman hoca takımını da 10 kişi oynatmak zorunda bıraktı. Uzatma dakikalarında ise konuk takım bir gol daha bularak durumu 5-2 yaptı. Tabii ki tribünlerde "Skibbe istifa" sesleri ile inlemeye başladı. Bu yıl şampiyonluk kaçarsa tek sorumlu Skibbe olacaktır.

ZAFER ERTEM: OSMANLI TOKADI (FOTOMAÇ)

Aslında Kocaelispor'un boş bir takım olmadığı ilk 15 dakikada ortaya çıktı. Kocaeli iki kez tehlikeli geldi. Önce Agbetu sonra Levent yürekleri ağızlara getirdi. G.Saray ise tek bilinçli atak geliştiremedi bu süreçte. Mehmet Topal'ın 15'teki golü aslında G.Saray adına milli piyango gibiydi.

Geç de olsa uyanan Skibbe devre ile birlikte kulübeye hapsettiği Baros, Arda ve Barış'ı oyuna aldı. Herkes inanılmaz bir baskı bekliyordu ama gol yine Kocaeli'den geldi. Taner 3'üncü golünü G.Saray ağlarına bırakırken Sami Yen sessizliğe büründü. Lincoln'ün golü de G.Saray'a çare olmadı. Sonra neler olmadı ki Servet sakatlanıp çıktı. Takım 83'te 10 kişi kaldı. Sonra doldur boşaltlar, Baros'un kaçan penaltısı ve dağılan G.Saray kalesine Taner'in bıraktığı 4 ve 5'inci goller... Şampiyonluğa koşan G.Saray, Kocaeli'den hem de evinde öyle bir tokat yedi ki kupadan sonra lig havlusunu da attı.

ERMAN TOROĞLU: KAMYON DEVRİLDİ (HÜRRİYET)

TÜRK takımlarını bilmeyen birisi gelip bu maçı seyretse, şampiyonluğa oynayan ekibin yeşil siyah, düşmeye oynayan tarafın da sarı kırmızılılar olduğunu düşünür. İlk 45 dakikadaki görüntü buydu dün gece. Bir tarafta pozisyon üstüne pozisyon bulan Kocaelispor, diğer tarafta ise bunlara hiçbir şey yapamayan Galatasaray.

RIDVAN DİLMEN: DARMADAĞIN (MİLLİYET)

Türkiye'de tam bir komedi yaşanıyor. Herkes birbirine ikramda bulunuyor. Galatasaray, Antalya'da mağlup oluyor, gidiyor Bordeaux deplasmanında inanılmaz işler yapıyor. Dönüyor Ali Sami Yen'de artık ligde uzatmaları oynayan Kocaelispor karşısında darmadağın bir görüntüyle tarihi bir yenilgi alıyor.

Baros'un kaçırdığı penaltıya bakıyorsunuz, topa gelirken gol olacağına o bile inanmıyor. Bu oyunculardaki konsantrasyon eksikliğinin en çarpıcı göstergesi. Kocaelispor'un da hakkını yemeyelim. Mükemmel bir mücadele örneği gösterdiler, bileklerinin hakkıyla üç puanı alıp götürdüler.

ATİLLA GÖKÇE: BEKSİZ, LİBEROSUZ, RUHSUZ! (MİLLİYET)

Türkiye'ye geldiği günden beri kariyeri tartışılan Skibbe'nin Bordeaux yorgunluğundan (!) sonra Baros'u, Arda'yı ve Barış'ı kulübede dinlendirerek diplerdeki rakip Kocaelispor'a karşı tercih ettiği oyun planı bu. Bu planla olur mu, olmaz mı? Bunu düşünmeye bile gerek duymadı Skibbe...
Rakibi ciddiye almamak, küçümsemek, önemsememek ne kadar sportmence bir tutum, ne kadar Alman ciddiyeti ile açıklanabilir? Karar sizin.

Kocaelispor'da bir turnike sezonu yaşanıyor. Paraları ödenmediği için serbest kalıp giden oyuncular... Ümit Kayıhan'dan Yılmaz Vural'a, ondan "yerel hoca" Erhan Altın'a geçen teknik direktörlük nöbeti... Gelenler, başka takımlara transfer edilenler... Böyle bir dönemde deplasmanda Galatasaray'la oynamak hiç de kolay iş değil! Kendinize ve rakibe saygı duyup dürüstçe ciddiyetle mücadele etmelisiniz.

Lafın bittiği yerde yine Taner Gülleri'yi gördüm. Takımının beşinci golünü atmanın keyfi içinde. Onları kutlamalıyız elbette. Ama bu ciddiyetsizliğe de üzülüyoruz.
Bravo Erhan Hoca!


* PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 21 13 6 2 34 13 45
2 Trabzon 21 12 6 3 29 18 42
3 Beşiktaş 21 11 6 4 33 19 39
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 21 11 4 6 39 22 37
5 Galatasaray 21 11 4 6 43 28 37
6 Kayseri 21 8 9 4 21 12 33
7 Ankaraspor 21 10 3 8 29 21 33
8 Bursa 21 8 7 6 26 26 31
9 Gaziantep 21 8 6 7 28 29 30
10 İ.B.B. Spor 21 7 4 10 23 32 25
11 Eskişehir 21 5 9 7 28 29 24
12 G.Birliği 21 6 6 9 25 28 24
13 Konya 21 6 6 9 21 29 24
14 Antalya 21 5 7 9 20 28 22
15 Denizli 21 6 3 12 27 37 21
16 Ankaragücü 21 5 6 10 21 31 21
17 Kocaeli 21 4 3 14 29 48 15
18 Hacettepe 21 3 5 13 14 40 14
Haftanın Maçları
21. Hafta
 Gaziantep 0  
  Beşiktaş 3  
 Kayseri 0  
  Bursa 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Ankaragücü 2  
 Konya 2  
  Antalya 0  
 Trabzon 0  
  Denizli 2  
 G.Birliği 1  
  Fenerbahçe 0  
 Hacettepe 3  
  Ankaraspor 1  
 Sivas 1  
  Eskişehir 0  
 Galatasaray 2  
  Kocaeli 5  
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Beşiktaş İ.B.B. Spor Cuma 20:00  
 Denizli Gaziantep Cumartesi 13:30  
 Ankaraspor G.Birliği Cumartesi 13:30  
 Eskişehir Kayseri Cumartesi 13:30  
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 19:00  
 Ankaragücü Hacettepe Pazar 13:30  
 Bursa Kocaeli Pazar 13:30  
 Antalya Trabzon Pazar 15:15  
 Konya Galatasaray Pazar 19:00