kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çalık'a "yatırım yapılabilir" notu

Giriş Saati : 23.02.2009 11:37
Güncelleme : 23.02.2009 20:01
Yeni Haber
Çalık Holding, uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Euresia Rating tarafından yatırım yapılabilir kategorisi içerisinde değerlendirildi.

JCR-Eurosia tarafından yapılan açıklamaya göre, Çalık Holding'in uzun vadeli ulusal notu (BBB (Trk)), görünümü (Durağan), uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notu da (B+) olarak belirlerdi.

Çalık Holding'in, tekstil ile birlikte, finans, inşaat, enerji, telekomünikasyon, medya ve pazarlamaya kadar uzanan çok geniş alanda 19 binden fazla çalışanı ile 12 ülkede faaliyet gösterdiği ifade edilen açıklamada, şirketin, uluslararası arenada tanınmış firmalarla kurduğu iş ortaklıkları ve stratejik sektörlerde konumlanmış çok sayıda yatırım ve projeleri ile uluslararası alanda önemli aktör haline geldiği vurgulandı.

Açıklamada, ''Artan yabancı para borçlarına karşın, toplam satışlar içerisindeki döviz kazançlarının ağırlığının son dönemde hızlı bir düşüş göstermesi, mali bünye üzerinde baskı yaratmakla birlikte kısa vadede borç ve yükümlülüklerin yerine getirilmesinde bu durumun önemli bir sorun oluşturmayacağı öngörülmektedir'' denildi.

Uzun vadede başta enerji olmak üzere stratejik sektörlerdeki yatırımların tamamlanmasıyla grubun nakit yaratma kabiliyetinin artacağı ve daha olumlu bir bilanço yapısına kavuşacağı düşünüldüğü bildirilen açıklamada, ''Ayrıca, grubun üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ilişkin olarak destek notu 'yeterli düzeyde', bağımsızlık kategorisindeki notu ise 'ekonomik koşullara bağlı' bulunmuştur'' ifadesi kullanıldı.