kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'19 Ocak' planları

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK /HABER MERKEZİ
20.02.2009
Ergenekon'da gözaltına alınan İbrahim Şahin ile tetikçi Gönenci'nin izlenmesi sonucu, Dink'in ölüm yıldönümünde Ermenilere yönelik suikastların önlendiği öne sürüldü..
Emniyet'in, Ergenekon sanığı İbrahim Şahin ve eski ülkücü tetikçi Ersin Gönenci'yi izlemesinin Sivas'ı karıştıracak muhtemel bir suikastlar zincirini önlediği belirtildi. Bölgede Şahin'in talimatı ile Ermeni vatandaşlarını öldürmeyi planladığı anlaşılan Gönenci'nin adım adım takip edilmesi Hrant Dink cinayeti gibi Türkiye'yi sarsacak kanlı planların hayata geçirilmesini engelledi. Suikastların, ses getirsin diye Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak'ta gerçekleştirilmesinin planlandığı anlaşıldı. Sivas'ta Ermeni vatandaşlara suikast düzenleyip provokasyon yapmayı amaçlayan Ergenekon sanıkları Ersin Gönenci ve İbrahim Şahin arasındaki ilişkiye dair ilginç ipuçları ortaya çıktı. Teknik takibe alınan Şahin ve Gönenci'nin, E-200 model lüks Mercedes otomobille dolaşarak Sivas'ta görüşmeler yaptığı, istihbarat topladığı ve bölgedeki gençleri örgütlemeye çalıştığı belirlendi.

KALAŞNİKOF'LA TALİM
Teknik takipte suikast hazırlığı içinde oldukları anlaşılan Gönenci grubuyla ilgili soruşturma derinleştirildi. 1 Aralık 2008'de İbrahim Şahin'in, telefonda kendisine "Başkanım" diyen Gönenci'ye, "Şu Kayseri'ye giden kuyumcu Ermeni vardı ya, onun adı, soyadı ve adresini bana bir mesaj olarak çeker misin?" dediği tespit edildi. Gönenci de talimat üzerine Şahin'e "Minas Güler. Kepenek Cad. Tatlı Su yanı. Güler Kuyumcu" diyerek Ermeni bir vatandaşın adresini mesajla gönderdi. Ersin Gönenci, 2 Aralık 2008'de yaptığı MSN görüşmesinde "cigtutkunu" takma adını kullanan birine "Ermeniler Hrant Dink'ten bahsediyor mu?" diye sorunca polisin, Sivas'taki hücrenin Dink suikastı benzeri bir sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduğu yönündeki kuşkuları arttı. MSN'de Gönenci, Kalaşnikof tüfekle atış talimi yaptığını detaylı bir şekilde anlattı.

'ALTIMDA MERCEDES'
19 Aralık 2008'de Gönenci'nin, unutulmuşgibisin@hotmal.com adresinden biri ile yaptığı MSN görüşmesinde de, "Kardeş, bekleyeceğiz, pusuya yatacağız. Zamanı gelince demir dağı eritip Ergenekon'dan çıkacağız, ama ortalık karışık" dediği belirlendi. Gönenci'nin, 19 Aralık 2008'de Durmuş Ali Kaplan ile yaptığı görüşmede de "İbrahim Şahin vardı ya eski Özel Harekât Daire Başkanı onla beraberdik şimdi de arkadaşları bekliyoruz kaybolduk. Altımda E-200 Mercedes abi, cebimde de üç milyon para var" dediği belirlendi. Gönenci'nin evinde yapılan aramalarda 1 adet Browning 14 tabanca ve 35 adet dolu fişeği, 1 adet Browning 14'lü tabanca, 1 adet siyah saptı Pekçek tabir edilen 45 cm'lik pala, 1 adet kama, 2 adet boş tabanca şarjörü, 1 adet kilitli bıçak, 1 adet Valter ibareli pala, 1 adet STNS markalı bıçak ve 1 adet plastik saplı metaj cop ele geçirildi. Ersin Gönenci'nin sorgusunda sorulara cevap vermediği belirtildi.