kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eskişehir'de patlama: 16 yaralı

Giriş Saati : 19.02.2009 12:26
Güncelleme : 19.02.2009 23:16
Yeni Haber
Eskişehir'de kozmetik ürünlerin satıldığı parfümeri dükkanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 16 kişi yaralandı...
Deliklitaş Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde faaliyet gösteren bir parfümeri dükkanında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda iş yeri ve evin camları kırıldı, caddeden geçen bir araç kullanılamaz hale geldi.

Patlama sırasında caddeden geçen ve bölgede bulunan 16 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu.

OLAYDA YARALANAN 16 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Eskişehir'de kozmetik ürünlerin satıldığı parfümeri dükkanında meydana gelen patlamada yaralanan 16 kişinin kimlikleri belirlendi.

Deliklitaş Mahallesi İbrahim Karaoğlan Caddesi'nde faaliyet gösteren parfümeri dükkanında meydana gelen patlamanın nedeni itfaiye ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından netlik kazanacak. İş yerinde çalışan iki kişiye ulaşılamadığı bildirildi. Ekipler bu kişilerin enkazın altında olabilecekleri endişesiyle, çalışmalarını dikkatli bir şekilde sürdürüyor.

Olayda yaralanan, parfümeri dükkanının sahibi Sabit Yılmaz (35) ile yoldan geçen vatandaşlardan Mehmet Anasız (55) ve Hurşit Türkmen (40) Yunusemre Devlet Hastanesinde, Coşkun Kadırgan (25) ve Şükrü Çekiç (49) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Hasan Akan Gündüz (39), Turan Ertaş (39), Sezgin Savaş (38), Mevlüt Öz (53), Yusuf Önal Dedelek (55), Mustafa Fırat Ara (46), İskender Kadırgan (23), Sabri Alkın (24), Kerem Uzan (24), Günay Sezer (23) ve İsmail Çelik de (30) Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Öte yandan, parfümeri dükkanının karşısında bulunan Murat Atılgan İlköğretim Okulunda eğitime öğleden sonra ara verildi, çocuklar evlerine gönderildi.

ESGAZ: EKİPLERİMİZİN YAPTIĞI İLK İNCELEMELERDE BİNADA DOĞAL GAZ HATTININ BULUNMADIĞI BELİRLENMİŞTİR

Eskişehir Doğal Gaz Dağıtım AŞ (ESGAZ), parfümeri dükkanında meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde söz konusu binada doğal gaz kullanımının olmadığını ve doğal gaz servis hattının bulunmadığının belirlendiğini bildirdi.

ESGAZ'dan yapılan yazılı açıklamada, ulusal ve yerel basında kentin en kalabalık caddelerinden İbrahim Karaoğlan Caddesi'ndeki bir parfümeri dükkanında meydana gelen patlamanın, doğal gaz sıkışmasından meydana geldiğinin ifade edildiği belirtildi.

''Konuyla ilgili ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde binada doğal gaz kullanımının olmadığı ve doğal gaz servis hattının bulunmadığının tespit edildiği'' ifade edilen açıklamada, net bilginin gereken incelemelerin tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi.

(AA)