kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Orman yangınlarıyla mücadelede yeni yöntem

Giriş Saati : 19.02.2009 10:56
Güncelleme : 19.02.2009 23:16
Yeni Haber
İzmir'de bu yıl orman yangınlarıyla mücadele amacıyla 1 milyon TL karşılığında 110 su tankeri satın alınacağı bildirildi.

İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Vatan, bu yıl orman yangınları ile mücadele amacıyla Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından su tankeri satın alınmasına karar verildiğini söyledi. İzmir İl Özel İdaresinin orman yangınlarıyla mücadeleye büyük önem verdiğini, 2007 ve 2008 yıllarında yangın havuzları inşa edildiğini hatırlatan Yakup Vatan, yapılanları şöyle anlattı:

''İzmir İl Özel İdaresinin katkıları ile 2007 yılında Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Torbalı, Selçuk, Tire, Kemalpaşa, Menemen, Bornova, Dikili, Kınık ve Bergama ilçelerinde toplam 600 bin lira yatırımla 12 yangın havuzu yapıldı. 40-80 bin lira arasında değişen fiyatlarla yapılan bu havuzların faydasını gördük. Bunun üzerine 2008 yılında da en büyüğü Bergama'da olmak üzere Torbalı, Bayındır, Tire, Kınık, Bornova, Kemalpaşa, Menemen ve Seferihisar ilçelerinde 700 bin liralık yatırımla yangın havuzları inşa edildi. İki yıl içinde 1 milyon 300 bin liralık yatırımla yapılan toplam 21 yangın havuzu hem bölgeye hem orman yangınları ile mücadeleye büyük fayda sağladı.''

Orman Bölge Müdürlüğünün talebi doğrultusunda bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede su tankerlerinin de hizmet vereceğini belirten Yakup Vatan, şöyle devam etti:

''Kaymakamların başkanlığını yaptığı Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından orman yapısına uygun su tankerleri satın alınacak. Orman varlıkları büyük olan 18 ilçemize bu yıl toplam 110 su tankeri satın alınacak. Biz bu amaç için 1 milyon liralık kaynak ayırdık. Bu yıl orman yangınları ile mücadelede yeni bir yöntem daha uygulamış olacağız. Kaymakamlar tankerlerin konuşlanacakları yerlere karar verecek. Bayındır'a 15, Bergama'ya 13, Ödemiş'e 12, diğer ilçelere 2-8 arasında tanker alınacak.''

Tankerlerin traktör veya kamyonlarla taşınabileceğini belirten Vatan, su tankerlerinin kullanım yetkisinin kaymakamlarda olacağını ifade etti. Tankerlerin aşırı sıcaklarda sulama amaçlı da kullanılabileceğini dile getiren Vatan, ''İlk amacı orman yangınları ile mücadele olan su tankerleri birçok amaca da hizmet edecek. Orman köylerimiz başta olmak üzere su tankerlerinin etrafındaki köyler bu alımdan büyük fayda görecek'' dedi.

(AA)